Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023 00:31
ΜαγνησίαΤοπικά

Νέα ιδιόκτητα γραφεία για τον Γεωπονικό Σύλλογο – Κοπή πίτας παρουσία του γ.γ. Αγροτικής Πολιτικής Κ. Μπαγινέτα (φωτο)


Σε νέα ιδιόκτητα γραφεία θα στεγάζεται σύντομα ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας, όπως ανακοινώθηκε χθες στην εκδήλωση κοπής πίτας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ξενία», παρουσία πολλών μελών και εκπροσώπων του συλλόγου.
Ήταν η πρώτη εκδήλωση κοπής πίτας για τον σύλλογο μετά από τρία χρόνια, καθώς στο ενδιάμεσο επικράτησε η πανδημία.
Ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Λάμπρος δήλωσε πως «μέσα στο διάστημα των τριών ετών είχαμε σημαντικές εξελίξεις στα θέματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα και τον κλάδο των γεωπόνων».

Ο ίδιος είπε πως «ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας έχει υγιή οικονομική διαχείριση, μέχρι σήμερα χωρίς να λαμβάνει συνδρομές από τα μέλη του παρά μόνο αυτές που δίνει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων. Αντλεί οικονομική στήριξη από τα ευρωπαϊκά και κρατικά προγράμματα που συμμετέχει με απόλυτη επιτυχία σε συνεργασία με άλλους φορείς. Με το άνοιγμα που έχει κάνει στην κοινωνία οι φορείς συνεχώς διευρύνονται, ενώ οι συνάδελφοι στις υπηρεσίες γεωπονικού ενδιαφέροντος (ΔΑΟΚ, ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΚΕΠΥΕΛ, Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου, κ.ά.) είναι σύμβουλοί του.
Στόχος για τον Γεωπονικό Σύλλογο το 2023 είναι η εξωστρέφεια και η προσπάθεια να μεταλαμπαδευτεί, να διαχυθεί η γνώση και η μόρφωση που διαθέτουν τα μέλη του και κυρίως οι νεότεροι γεωπόνοι οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου.
Επίσης πρόσθεσε πως τo βιβλίο είναι μια μελέτη για την ιστορία των γεωπόνων στον Νομό από τις αρχές του αιώνα, που επιμελήθηκε με πολύ μεράκι κόπο και χρόνο ο συνάδελφος Νίκος Λεφούσης είναι λίγο πριν την έκδοση».

Και συμπλήρωσε πως «ήδη έχουμε ξεκινήσει την εγκατάσταση στα νέα μας ιδιόκτητα γραφεία στην Ξενοφώντος 1 στο κτήριο που στεγάζεται η Εφορία δίπλα στον Οδοντιατρικό Σύλλογο. Όταν ξεκίνησα, με δέος είναι αλήθεια, την πορεία μου στον Σύλλογο, ξενοίκιασα τα γραφεία λόγω χρεών και θα παραδώσω στην επόμενη διοίκηση με τη βοήθεια του Θεού, του ΔΣ, των καλών φίλων και των δωρητών νέα γραφεία πλήρως εξοπλισμένα».
«Παρών» στη χθεσινή εκδήλωση ήταν και ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, ο οποίος αναφέρθηκε στα επενδυτικά προγράμματα που μπορούν να αξιοποιήσουν τόσο τα φυσικά πρόσωπα, όπως γεωργοί και κτηνοτρόφοι, όσο και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί με στόχο να δημιουργήσουν ικανές συνθήκες προστιθέμενης αξίας στα αγροτική προϊόντα».
Μάλιστα ο γενικός γραμματέας επισκέφθηκε χθες και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου στην ΕΒΟΛ.

Δείτε φωτογραφίες
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com