MobileΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Θα ενημερώσω Σολτς και Μισέλ για την τουρκική προκλητικότητα – Η Ελλάδα να παίξει ηγετικό ρόλο στην περιοχή

Για τη σύνοδο στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και του καγκελάριου της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία τα έργα στην πόλη αλλά και το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ μίλησε ο πρωθυπουργόςΚυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί της Παρασκευής (10.06.2022) στον ραδιοφωνικό σταθμό Fm100.

Ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί αργότερα σήμερα τον Σαρλ Μισέλ και τον Όλαφ Σολτς στη Θεσσαλονίκη και ξεκαθάρισε ότι θα τους ενημερώσει για την τουρκική προκλητικότητα που έχει ξεπεράσει κάθε όριο, μετά και τον παροξυσμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν θα είναι αυτό το θέμα το επίκεντρο της συζήτησης αλλά η γηετική θέση που πρέπει να έχει η Ελλάδα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Θα είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε συνολικά τις προκλήσεις για την ευρύτερη περιοχή μας και να δούμε τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω και τους ομoλόγους μου για την τουρκική προκλητικότητα, όπως αυτή εκδηλώνεται τις τελευταίες εβδομάδες αλλά σε καμιά περίπτωση η Σύνοδος αυτή δεν έχει ως κύριο αντικείμενο την Τουρκία. Το ενδιαφέρον μας στρέφεται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στον ηγετικό ρόλο, τον οποίο μπορεί να παίξει η Ελλάδα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, και το Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Έχουμε πράγματι στα χέρια μας τώρα το κανονιστικό και ρυθμιστικό πλαίσιο προκειμένου ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει, επιτέλους, ένα υπερσύγχρονο νέο γήπεδο, αλλά ταυτόχρονα να προχωρήσουμε και σε μία σημαντική ανάπλαση της περιοχής γύρω από το γήπεδο της Νέας Τούμπας.

Από εδώ και στο εξής -και σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ– η δυνατότητα πια για να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα, να ολοκληρωθούν οι αδειοδοτικές διαδικασίες, υπάρχει. Και είμαστε απολύτως σίγουροι ότι τώρα πια και η διοίκηση θα ανταποκριθεί και, όπως έχει δεσμευθεί απέναντι στον κόσμο του ΠΑΟΚ, θα αποκτήσει ο ΠΑΟΚ το γήπεδο που πραγματικά του αξίζει».

Η πανεπιστημιακή Αστυνομία

Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη απασχόλησαν τα έργα υποδομή στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο πρωθυπουργός, με αφορμή και τα νέα επεισόδια στο ΑΠΘ, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω για την πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία θα αναπτυχθεί στα ΑΕΙ μέσα στο καλοκαίρι.

«Πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία στο δίλημμα “βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα” συντάσσεται με το αυτονόητο. Δεν γίνεται να έχουμε εστίες κατάληψης στα πανεπιστήμια και ομάδες που ασκούν βία», τόνισε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία, είπε, έχει ήδη εκπαιδευτεί και «περιμένουμε την τελική δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος, είμαστε σε απόλυτη συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία θα μπορεί να… «αναλάβει» δράση μέσα στο καλοκαίρι. «Η κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω», τόνισε.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com