ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από το κέντρο εκπαίδευσης της ΕΛΑΣ στο Μαρκόπουλο: Ο λαός ζήτησε ασφάλεια, ό,τι είπαμε το κάνουμε

Χαιρετισμό στους 1.200 νέους ειδικούς φρουρούς  που προσελήφθησαν με βασικό στόχο την ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο κέντρο εκπαίδευσης της ΕΛΑΣ στο Μαρκόπουλο.

4994203
Εκεί γίνεται η παρουσίαση της νέας ομάδας ΔΙΑΣ που θα στελεχωθεί από τους συγκεκριμένους αστυνομικούς, παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας.
Μητσοτάκης: Κάνουμε ό,τι είπαμε

«Ηθελα να τιμήσω με την παρουσία μου την ΕΛΑΣ», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Λίγο πριν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των 1200 ειδικών φρουρών, λίγο πριν η ΔΙΑΣ και η Άμεση Δράση ενισχυθούν συνολικά με 1350 στελέχη  και με σύγχρονα μέσα. Οι πολίτες θα βλέπουν μια περίπολο δίπλα τους, στη γειτονιά τους. Στο δρόμο πρέπει να είναι ο αστυνομικός. Όχι στα γραφεία. Ενισχύοντας το αίσθημα της ασφαλείας. Πριν έξι μήνες ο λαός μας ζήτησε λιγότερους φόρους, επενδύσεις και ασφάλεια. Και αυτό κάνουμε. Ό,τι είπαμε το κάνουμε.

Στο όνομα των πολλών λειτουργείτε, αναλαμβάνετε τα καθήκοντά σας σε μια δύσκολη περίοδο.
Η γροθιά γίνεται εύκολα ρόπαλο και το ρόπαλο μολότοφ. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος».
Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις καταλήψεις πανεπιστημίων και κτηρίων και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους νέους ειδικούς φρουρούς: «Όλοι εσεις τα στελέχη της ΕΛΑΣ είστε παιδιά του ελληνικού λαού».

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε από τον αρχηγό της Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη ως δώρο ένα κράνος της ομάδας ΔΙΑΣ και ακολούθως αποχώρησε. Προηγουμένως, συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουμουτσάκο και τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου, είχε χαιρετήσει τους νέους ειδικούς φρουρούς και τους είχε ευχηθεί καλή σταδιοδρομία.
Χρυσοχοϊδης: Το στοίχημά μας είναι να βρεθούμε δίπλα στους πολίτες, να καταστήσουμε τις γειτονιές μας ασφαλείς
Μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού, ο κ. Χρυσοχοϊδης επέστρεψε στην αίθουσα και απηύθυνε  με τη σειρά του μήνυμα στους νέους ειδικούς φρουρούς.  Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσοχοϊδης:

«Σε λίγες μέρες εντάσσεστε σε μια μεγάλη οικογένεια.  Ένα ιστορικό σώμα με το οποίο η Ελληνική Δημοκρατία υπηρετείται στον τομέα της ασφαλείας. Είναι μεγάλη τιμή για σας» συνέχισε ο κ. Χρυσοχοϊδης, προτρέποντας τους νέους ειδικούς φρουρούς αυτή την τιμή να την μετουσιώσουν σε δράση. «Έχουμε να κάνουμε σημαντική δουλειά. Να βρεθούμε δίπλα στους πολίτες, να καταστήσουμε τις γειτονιές μας ασφαλείς. Είναι το στοίχημά μας και θα το κερδίσουμε με την τήρηση του σχεδίου μας. Να μην οδηγούμαστε σε ρουτίνα. Κάθε μέρα είναι μια μέρα ξεχωριστή. Κάθε μέρα ένας κίνδυνος είναι μπροστά μας. Σας καλώ να επιδείξετε πειθαρχεία και αφοσίωση στο σχέδιό μας. Όλοι να είναι ευτυχείς:Οι πολίτες γιατί θα κάνουν τις γειτονιές δικές τους και εσείς γιατί κάνετε το καθήκον σας. Είμαστε στη διάθεσή σας, από τα οικογενειακά σας μέχρι τα θέματα τους εξοπλισμού για τη δουλειά σας. Είστε παιδιά δικά μας, είστε των Ελλήνων και των Ελληνίδων όλης της χώρας. Να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση» κάλεσε και ευχήθηκε καλή χρόνια

mitsotakiselas
dias
4994200

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να δώσει το παρών στις εγκαταστάσεις της ΕΛΑΣ δείχνοντας και εμπράκτως τη στήριξή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και την αστυνομία μετά το σάλο των προηγούμενων ημερών μετά τις καταγγελίες για αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Είχε προηγηθεί το ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στον κ. Χρυσοχοϊδη, από τον πρωθυπουργό, καθώς απέρριψε αυτές τις καταγγελίες. Στη συνέντευξή του στο Βήμα, σημείωσε πως, αν υπήρξαν μεμονωμένες συμπεριφορές που ξεπέρασαν τα όρια, αυτές θα ελεγχθούν και θα αποδοθούν ευθύνες.

4994195
4994230
4994217
Πηγη: protothema.gr