MobileΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

Μηνυτήρια αναφορά Αχ. Μπέου για κακοδιαχείριση στο Γηροκομείο, με βάση καταγγελίες πολιτών

Φάκελο με καταγγελίες που αφορούν τη λειτουργία του Ιδρύματος του Γηροκομείου Βόλου και την δραστηριότητα του προέδρου του, κ. Παύλου Πάνου, κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία του Βόλου ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος.

Τα στοιχεία αυτά, όπως ο ίδιος σημείωσε, εστάλησαν από πολίτες στο γραφείο του και προς τούτο αισθάνθηκε την ανάγκη να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές, δεδομένης της ιδιαίτερης ευαισθησίας που υπάρχει για τη λειτουργία ενός ιδρύματος που εξυπηρετεί ηλικιωμένους. Σίγουρα υπάρχει σκάνδαλο, τόνισε, και οφείλω να συνεχίσω τον αγώνα για εξυγίανση των Ιδρυμάτων, όπως έκανα και με το Oρφανοτροφείο, που σήμερα είναι σε μια πολύ καλή κατάσταση με τη νέα του διοίκηση.

Ο κ. Μπέος ανέφερε ότι μεταξύ των στοιχείων που του παραδόθηκαν είναι καταγγελίες για πλαστά τιμολόγια, αλλά και για υπεράριθμο αριθμό, σχεδόν διπλάσιο, τροφίμων, που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο σε συνθήκες πανδημίας, και ζήτησε την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών (εισαγγελίας, ελεγκτών δημόσιας διοίκησης και περιφέρειας) για να διερευνηθούν. “Εγώ δεν είμαι Εισαγγελέας, απλώς έχω καθήκον να ενημερώσω γι αυτά που πέφτουν στην αντίληψη μου. Οι αρμόδιοι αν διαπιστώσουν την αλήθεια, ας λάβουν και τα μέτρα που απαιτούνται. Πάντως επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο καλώ τον κ. Αγοραστό, που έχει την εποπτεία εκ του Νόμου και ξέρω ότι ενδιαφέρεται και αγωνιά για το Γηροκομείο να παρέμβει και να ζητήσει την παραίτηση του Πάνου” υπογράμμισε ο κ. Μπέος.

Π. Πάνος: Ολες οι σε βάρος μου μηνύσεις τέθηκαν στο αρχείο

«Ο κ. Μπέος θα έπρεπε, εφόσον ενδιαφέρεται τόσο πολύ, για την δίωξη μου, να φροντίσει να πληροφορηθεί καλύτερα και να μην βασίζεται σε ανθρώπους των οποίων οι καταγγελίες έως σήμερα αποδείχθηκαν απόλυτα αβάσιμες. Δεν θεωρώ τυχαίο το γεγονός ότι η κίνηση του κ. Μπέου αυτή τη χρονική στιγμή, έλαβε χώρα, «τυχαία» λίγες μόνο ημέρες αφού η ποινική δικογραφία και κατ’ επέκταση και οι δικές του καταγγελίες τέθηκαν στο αρχείο». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου Παύλος Πάνος σε δήλωσή του, μετά την κατάθεση μηνυτήρια αναφοράς από τον Δήμαρχο Βόλου στην Εισαγγελία, με την οποία ζητά να γίνει έρευνα για τη Διοίκηση του Ιδρύματος.

Αναλυτικά, στην δήλωσή του ο κ. Πάνος αναφέρει:

“Τα τελευταία χρόνια έχω γίνει στόχος πολλαπλών, δυσφημιστικών, συκοφαντικών και ανυπόστατων καταγγελιών, οι οποίες ξεκίνησαν από πρώην εργαζόμενο του Ιδρύματος, ο οποίος απολύθηκε επειδή δεν ασκούσε σωστά τα καθήκοντα του. Οι καταγγελίες είχαν να κάνουν με δήθεν παράνομες δικές μου συναλλαγές με το Ίδρυμα, εικονικά τιμολόγια και παράνομο πλουτισμό μου. Στην προσπάθεια του αυτή βρήκε πρόθυμους συμμάχους τον Δήμαρχο Βόλου, έτερο πρώην εργαζόμενο στο Ίδρυμα και πρώην μέλος του Δ.Σ. Όλοι αυτοί τα τελευταία χρόνια (για τους δικούς τους ιδιοτελείς λόγους ο καθένας), επιδοθήκαν σε μπαράζ καταγγελιών και αναφορών στην Εισαγγελία, στο ΣΔΟΕ, στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και κάθε άλλο ελεγκτικό μηχανισμό. Παράλληλα φρόντιζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα να τροφοδοτούν τον τοπικό Τύπο με αντίστοιχα δημοσιεύματα, παρουσιάζοντας με στην κοινή γνώμη ως απατεώνα, δολοπλόκο, διεφθαρμένο, ανήθικο, αμαυρώνοντας την όλη προσπάθεια που έχω κάνει για το Γηροκομείο Βόλου. Όλα αυτά τα χρόνια έκανα υπομονή, έχοντας καθαρή συνείδηση και εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στα ελεγκτικά όργανα.

Μετά από δεκάδες καταγγελίες των ανωτέρω προσώπων και αφού σχηματίστηκαν δικογραφίες χιλιάδων σελίδων και προσκομίστηκε πλήρες αποδεικτικό υλικό (εκθέσεις ορκωτών λογιστών, πραγματογνωμοσύνες κλπ)  ελέγχθηκα ενδελεχώς και επισταμένως, επί σειρά ετών, εγώ προσωπικά, οι επιχειρήσεις μου, και το Ίδρυμα. Τα αποτέλεσμα τα του συνόλου των ελέγχων δεν έδειξαν κάτι παράνομο ή μεμπτό.

Ειδικότερα το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας μετά από ένα αναλυτικότατο πόρισμα επιρρίπτει ακόμη και ευθύνες στους καταγγέλοντες.  Το ΣΔΟΕ το οποίο έκανε έλεγχο στο ίδρυμα και σε όλες μου τις επιχειρήσεις, μετά τις καταγγελίες των «καλοθελητών», επίσης δεν βρήκε καμία παράβαση. Ενώ πριν από λίγες ημέρες και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, με την με αρ. Α1680/2020 Πράξη  του αρχειοθέτησε την ποινική δικογραφία, που είχε σχηματιστεί μην βρίσκοντας κάτι αξιόποινο για να ασκήσει ποινική δίωξη. Η απόφαση του αυτή έτυχε έγκρισης και από τον Εισαγγελέα Εφετών.

Απέφυγα να κάνω την οποιαδήποτε σχετική δήλωση, θέλοντας να ενημερώσω πρώτα θεσμικά το Δ.Σ.  Σήμερα ωστόσο πληροφορήθηκα ότι ο κ. Μπέος, υποκινούμενος προφανώς από τρίτους, απευθύνθηκε εκ νέου στον Εισαγγελέα, καταθέτοντας και πάλι στοιχεία προκειμένου να ελεγχθώ και πάλι. Ο κ. Μπέος θα έπρεπε, εφόσον ενδιαφέρεται τόσο πολύ, για την δίωξη μου, να φροντίσει να πληροφορηθεί καλύτερα και να μην βασίζεται σε ανθρώπους των οποίων οι καταγγελίες έως σήμερα αποδείχθηκαν απόλυτα αβάσιμες. Δεν θεωρώ τυχαίο το γεγονός ότι η κίνηση του κ. Μπέου αυτή τη χρονική στιγμή, έλαβε χώρα, «τυχαία» λίγες μόνο ημέρες αφού η ποινική δικογραφία και κατ’ επέκταση και οι δικές του καταγγελίες τέθηκαν στο αρχείο.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων τα θεωρώ και προσωπική μου δικαίωση, για τον αγώνα και τις προσωπικές θυσίες που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια για να μείνει το Ίδρυμα ανοικτό. Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου για την εμπιστοσύνη και την στήριξη των προσπαθειών μας. Έχω αμέριστη εμπιστοσύνη στις Αρχές και στη Δικαιοσύνη για οποιοδήποτε μελλοντικό έλεγχο.

Εντούτοις δεν πρόκειται να αφήσω κανέναν υποβολιμαίο συκοφαντικό ισχυρισμό αναπάντητο. Αφού πήρα αντίγραφα της ποινικής δικογραφίας που αρχειοθετήθηκε έχω ήδη δώσει εντολή στους νομικούς μου συμβούλους για την υποβολή μηνύσεων και την άσκηση αγωγών, για την τιμωρία όλων των ανωτέρω και την αποκατάσταση της τεράστιας ηθικής βλάβης που έχω υποστεί. Αυτός ο «χορός» θα κρατήσει μέχρι τέλους”