ΠαραπολιτικάΠαρασκήνια

Μεμονωμένο κρούσμα ή παγιωμένη κατάσταση; – Ο ΟΑΕΔ ας απαντήσει

Λόγω του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος γύρω από τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά ζητήματα, λόγω συγκυρίας, πολλά άλλα, επίσης εξόχως σημαντικά, περνούν σε δεύτερη μοίρα ,και  κακώς. Οπως παραδείγματος χάριν η περίπτωση του Βολιώτη επαγγελματία που βαρύνεται με την κατηγορία ότι ασελγούσε σε μια ανήλικη κοπέλα την οποία έχει προσλάβει μέσω εκπαιδευτικού προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Περί της κοινωνικής απαξίας του εγκλήματος ουδείς λόγος. Όπως φυσικά και για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Ομως υπάρχουν πτυχές της υπόθεσης που δεν μπορούν να παραμείνουν ασχολίαστες, αφού προκύπτουν έλλειψη ενδιαφέροντος, ευαισθησίας και εν τέλει πλημμελής λειτουργία αρμοδίων, που θα μπορούσαν να αποτρέψουν αυτή την κακή εξέλιξη.

Και εξηγούμαστε. Σύμφωνα με πληροφορίες κατατέθηκε επισήμως ότι ο φερόμενος σαν δράστης όχι μόνο ασελγούσε στην ανήλικη μαθητευόμενη, αλλά την είχε για μεγάλο χρονικό διάστημα απλήρωτη και ανασφάλιστη! Αν αυτό λοιπόν αποδειχθεί αληθές, εύλογα προκύπτουν σοβαρότατα ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα (ή και την απουσία) ελέγχων από τον ΟΑΕΔ και βεβαίως τη διεύθυνσή του στο Βόλο, που πιθανώς να απέτρεπαν τα όσα συνέβησαν.

Και όχι μόνο αυτό. Γεννά ερωτήματα για το αν και κατά πόσο το καθεστώς αυτό της μαύρης, ουσιαστικά, εργασίας, αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστασιακό ή εξαπλώνεται και σε άλλους νέους, λόγω της πλημμελούς λειτουργίας του ελεγκτικού μηχανισμού. Ασφαλώς η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ και ο εδώ διευθυντής οφείλουν να δώσουν κάποιες εξηγήσεις – διευκρινίσεις. Πρωτίστως αν ισχύουν και μετά γιατί επιτρέπεται η  εκδήλωση τέτοιων περιστατικών…