1 2
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024 11:46
ΜαγνησίαΤοπικά

Μαγνησία: Απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών στην εθνική οδό και στους παράδρομους – Η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ


Με ανακοίνωσή της η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας απαγορεύει την κυκλοφορία παντός είδος βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους, που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους, στο τμήμα του Κύριου Έργου Παραχώρησης (ΚΕΠ), δηλαδή από τη Χ/Θ 261+280 (όρια Ν. Φθιώτιδας – Ν. Μαγνησίας) έως τη 2Χ/Θ 321+580 (όρια Ν. Μαγνησίας – Ν. Λάρισας) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ.

Επίσης απαγορεύει την κυκλοφορία των ως άνω οχημάτων και στο παράπλευρο δικτύο του Αυτοκινητόδρομου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από όρια με Ν. Φθιώτιδας και μέχρι το Βελεστίνο, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων λόγω επικείμενων καιρικών φαινομένων, με στόχο τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας, την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας, τη μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων καθώς και την πρόβλεψη τροχαίων ατυχημάτωναπό σήμερα 06-02-2023 (Δευτέρα) και ώρα 20.00 και μέχρι την ύφεση των δυσμενών καιρικών φαινόμενων και την εξομάλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Διευκρινίζεται ότι η υποχρέωση εφοδιασμού της ανωτέρω κατηγορίας οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, όταν κινούνται στο λοιπό οδικό δίκτυο του της Π. Ενότητας Μαγνησίας, είναι ανεξάρτητη από την κυκλοφορία τους στο ως άνω οδικό δίκτυο. Την τήρηση των διατάξεων της ανωτέρω (5) σχετικής απόφασης για όλα τα λοιπά οχήματα που κινούνται σε όλο το οδικό δίκτυο της Περ. Ενότητας Μαγνησίας καθ όλη τη διάρκεια της απαγόρευσης.

Τις παραπάνω απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιρούνται: α) Τα οχήματα οδικής βοήθειας β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν αλάτι γ) Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (ΕΚΑΒ, Π.Υ.) Άρθρο 2ο: Η εφαρμογή της παρούσας ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Μαγνησίας.Άρθρο 3ο: Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ.