1 2
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024 02:34
ΒόλοςΤοπικά

” Λουκέτο” σε πολυκατάστημα στο Βόλο λόγω φορολογικών παραβάσεων


«Λουκέτο» έβαλε η ΑΑΔΕ στο κατάστημα της πολυεθνικής εταιρείας H&M στον Βόλο για φορολογικές παραβάσεις και ειδικότερα για μη διαβίβαση 21.000 αποδείξεων αξίας 576.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 111.500 ευρώ, από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 12 Ιουνίου της φετινής χρονιάς, στο κατάστημα της εταιρείας στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ επισκέφθηκαν το κατάστημα των H&Μ στο Σύνταγμα με βάση τα στοιχεία που είχαν στη διάθεση τους στα tablets τους από το σύστημα ΕΛΕΓΧΟΣlive που βλέπει σε πραγματικό χρόνο τη φορολογική συμπεριφορά των επιχειρήσεων.

Ως εκ τούτου, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα, από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 12 Ιουνίου της φετινής χρονιάς, έκοψε, αλλά δεν διαβίβασε 21.100 αποδείξεις, αξίας 576.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 111.500 ευρώ. Με άλλα λόγια, οι ταμειακές μηχανές είχαν σταματήσει τη διασύνδεσή τους με την ΑΑΔΕ για σχεδόν ένα εξάμηνο όπως διαπίστωσαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πάντως, στο κατάστημα των H&M στο Σύνταγμα επιβλήθηκε πρόστιμο 56.000 ευρώ, όπως προβλέπει ο νόμος, και μπήκε λουκέτο για 48 ώρες. Ταυτόχρονα, οι ελεγκτές εξετάζουν και τις κινήσεις και άλλων καταστημάτων της γνωστής αλυσίδας ρούχων για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν και εκεί αντίστοιχες παραβάσεις.

Οι τοπικές μας ομάδες εργάζονται σκληρά για να επιλύσουν το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό», αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία.