1 2
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024 02:51
ΒόλοςΤοπικά

Αργ. Κοπάνας: «Υπογραφή της σύμβασης για το μεγάλο έργο εκσυγχρονισμού των γεωτρήσεων»


Το μεγάλο έργο: «προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη μείωση του ενεργειακού κόστους αντλήσεως πόσιμου νερού» προϋπολογισμού 2.400.000, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ μπαίνει σε φάση υλοποίησης, μετά την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία «ΟΘΡΥΣ ΑΕ». Κατά την υπογραφή της σύμβασης από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Αργύρη Κοπάνα, παρέστησαν η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Δέσποινα Κότογλου και τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ Χριστίνα Μαρασίδη , Μένη Λάζάρου και Γιάννης Στρούγκης, καθώς και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας .

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αργύρης Κοπάνας, μίλησε για ένα έργο ‘’ορόσημο’’ για τον εκσυγχρονισμό των 43 γεωτρήσεων πόσιμου νερού, που υδροδοτούν το Δήμο Βόλου, αφού με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η ενεργειακή αναβάθμιση των γεωτρήσεων με την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας, η αποφυγή άσκοπων εκκινήσεων/ διακοπών, η ομοιόμορφη λειτουργία των αντλιών και η όσο το δυνατόν περιορισμένη ανάγκη συντήρησης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ τόνισε ότι: «το οικονομικό όφελος είναι τεράστιο αφού θα εξοικονομούμε 3 εκατ. κιλοβατώρες τον χρόνο και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα σημαντικό αφού μειώνεται δραστικά η έκλυση διοξειδίου του άνθρακα».

Ο κ. Κοπάνας συνέχισε λέγοντας: «Σε όλους τους σταθμούς θα εγκατασταθεί υψηλής τεχνολογίας πίνακας ισχύος με ενσωματωμένους ρυθμιστές στροφών, έτσι ώστε τα μοτέρ να καταναλώνουν το απολύτως απαιτούμενο ρεύμα και η λειτουργία τους να είναι απρόσκοπτη και αποδοτικότερη».

Αναλυτικότερα με το έργο αυτό πραγματοποιούνται :

  • Η αντικατάσταση των ενεργοβόρων αντλητικών συγκροτημάτων στο δίκτυο ύδρευσης με νεότερα καλύτερης ενεργειακής κλάσης στις 43 γεωτρήσεις του δικτύου και στα 12 εσωτερικά αντλιοστάσια.
  • Η τοποθέτηση ρυθμιστών συχνότητας στο σύνολο των αντλητικών συγκροτημάτων, ώστε η ενέργεια που δαπανάται να είναι ακριβώς αυτή που απαιτείται.
  • Η εγκατάσταση σε κάθε ηλεκτρολογικό πίνακα διατάξεων μείωσης της καταναλισκόμενης ενέργειας.