Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023 00:53
ΜαγνησίαΤοπικά

Λένε «όχι» στο άνοιγμα της αγοράς την Κυριακή


«Οχι» στον άνοιγμα της αγοράς την ερχόμενη Κυριακή 27 Νοεμβρίου λένε 20 πρόεδροι ισάριθμων συλλόγων της Θεσσαλίας, ανάμεσα στους οποίους και ο αντίστοιχος του Βόλου, Απόστολος Οντόπουλος.

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας και οι Εμπορικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας καλούν την ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου να «σεβαστεί τις χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις και να πάρει πίσω την απαράδεκτη τροπολογία».

«Με την τρίτη ανακοίνωση και τροπολογία, που επιτρέπει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 27 Νοεμβρίου, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν αιφνιδιάζει πλέον κανέναν. Πρόκειται για μια «κατά παραγγελία» απόφαση, που εξυπηρετεί συγκεκριμένες μεγάλες επιχειρήσεις, παρ’ ότι το σύνολο της αγοράς την απορρίπτει ως αχρείαστη.

Ενώ χρειάστηκαν σχεδόν 10 χρόνια για να κατανοήσει η πολιτεία ότι οι οριζόντιες παρεμβάσεις στην αγορά όπως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν ωφελούν τους καταναλωτές και τελικά να τις καταργήσει, εμμένει σε λάθος αποφάσεις, που το μόνο που προσφέρουν είναι η αύξηση της τιμής των προϊόντων», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η κυριακάτικη αργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα για τους εμπόρους και γι’ αυτό δεν θα επιτρέψουν την κατάργησή της.

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας και οι Εμπορικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας προτείνουν στα μέλη τους να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com