1 2
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024 21:07
ΘεσσαλίαΛάρισα

Λάρισα: Παρουσία των εραστών, η δίκη με τον απατημένο σύζυγο – Του πήραν από τον τραπεζικό λογαριασμό δεκάδες χιλιάδες ευρώ


Για τις 19 Οκτωβρίου διέκοψε χθες, προκειμένου να εκδώσει απόφαση το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας όπου έχει παραπεμφθεί ως κατηγορούμενο για υπεξαίρεση, ένα ζευγάρι εραστών που για χρόνια -σύμφωνα με το κατηγορητήριο αφαίμαξε τον τραπεζικό λογαριασμό του προδομένου συζύγου. Η δίκη ξεκίνησε χθες σε δεύτερο βαθμό, αυτήν τη φορά παρουσία των δύο κατηγορούμενων εραστών, οι οποίοι το 2021 είχαν καταδικαστεί ερήμην με ποινή φυλάκισης 2 ετών και 5 μηνών (με τριετή αναστολή).

Ο απατημένος σύζυγος επανέλαβε και χθες στην κατάθεσή του, με περίσσια ψυχραιμία, πως εμπιστεύτηκε στη σύζυγό του τη διαχείριση του κοινού, οικογενειακού τραπεζικού λογαριασμού, δίνοντάς της εντολές να εξοφλεί λογαριασμούς κ.λπ., καθώς ως κτηνοτρόφος ο ίδιος δεν είχε τον χρόνο να περιμένει στην ουρά στις τράπεζες την εποχή που έδινε τον αγώνα του να ξαναστήσει την κτηνοτροφική μονάδα του, με απώτερο σκοπό να σπουδάσει και να αποκαταστήσει τα παιδιά τους.

Το καλοστημένο σχέδιο, σύμφωνα και με το κατηγορητήριο, της 46χρονης συζύγου με τον 57χρονο εραστή της αποκαλύφθηκε, όταν ο 58χρονος απατημένος σύζυγος ενημερώθηκε από υπάλληλο του ΕΦΚΑ ότι δεν έχουν καιταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές. Για τις οποίες, όπως είπε χθες, τον διαβεβαίωνε η σύζυγός του ότι πλήρωνε κανονικά, χωρίς ο ίδιος -λόγω της εμπιστοσύνης που της είχε να ελέγχει το τραπεζικό βιβλιάριο ή να περιμένει με την ώρα στο τραπεζικό γκισέ την περίοδο που ακόμη δεν είχαν καθιερωθεί οι ψηφιακές τραπεζικές συναλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «E», η υπεράσπιση του απατημένου συζύγου έχει υπολογίσει ότι η παράνομη σχέση τού στοίχισε περισσότερες από 75.000 ευρώ, για το διάστημα από το τέλος του 2016 έως και τον Ιούνιο του 2019 σύμφωνα με την περίοδο που αφορά στο κατηγορητήριο.

Η σύζυγος από τον τραπεζικό λογαριασμό του απατημένου φέρεται να μετέφερε τμηματικά 9.500 ευρώ προς τον εραστή της και άλλες 14.000 ευρώ σε δύο συγγενικά πρόσωπα του εραστή της. Πλήρωσε 10.000 ευρώ για την αγορά δεύτερου Ι.Χ. εν αγνοία του συζύγου, που πλαστογράφησε την υπογραφή του ως εγγυητή, με τραπεζικό δάνειο ύψους 13.500 ευρώ. Αγορά Ι.Χ. που αποκαλύφθηκε όταν στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού, ο απατημένος βρήκε έναν φάκελο με ενημέρωση της

δανείστριας τράπεζας για το υπόλοιπο του δανείου, που έλαβε κρυφά η σύζυγός του. Πλήρωσε επίσης 2.000 ευρώ για το κινητό τηλέφωνο του εραστή, έχοντας εντάξει τον λογαριασμό του στο οικογενειακό πρόγραμμα η σύζυγός του. Ζήτησε να αλλάξει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ύψους 73.000 ευρώ σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, ώστε να είναι η ίδια δικαιούχος, εξέλιξη που αποφεύχθηκε τελικά όταν ο ασφαλιστής, διαπιστώνοντας ότι δεν συμπίπτουν οι υπογραφές επικοινώνησε με τον απατημένο σύζυγο και τον ρώτησε για ποιον λόγο θέλει να αλλάξει το ασφαλιστικό πρόγραμμα.

Ο απατημένος σύζυγος δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του όταν στις 26 Ιουνίου 2019, επιστρέφοντας σπίτι από την κτηνοτροφική μονάδα, συνειδητοποίησε ότι η σύζυγος μετακόμισε παίρνοντας μαζί της όλη την οικοσκευή και εκταμίευσε το σύνολο των χρημάτων από την τράπεζα, παίρνοντας 10.500 ευρώ, αφήνοντας στον λογαριασμό μόνο ένα ευρώ. Η σύζυγος είχε εκδώσει και δεύτερη τραπεζική κάρτα, με την οποία ο εραστής σε διάφορες περιοχές της χώρας και του εξωτερικού προχώρησε σε τουλάχιστον 150 συναλλαγές (βενζίνες, εστιατόρια κ.λπ.), χρεώνοντας συνολικά το ποσό των 29.168,64 ευρώ. Με τα χρήματα δηλαδή του απατημένου, ο εραστής προσέφερε και δώρα στην ερωμένη του, μεταξύ των οποίων και ένα κόσμημα αξίας 250 ευρώ.

Ο απατημένος σύζυγος επανέλαβε και χθες ότι η σύζυγός του ήταν άνεργη και πως τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν ήταν από τον κοινό τραπεζικό λογαριασμό όπου συγκεντρώνονταν τα έσοδα από την κτηνοτροφική μονάδα. Αντίθετα, στην απολογία της η 46χρονη τόνισε πως ο συγκεκριμένος λογαριασμός περιείχε και δικά της χρήματα, ενώ ο 57χρονος εραστής της τόνισε μεταξύ άλλων πως είχε δανείσει χρήματα στην ερωμένη του και αυτή του επέστρεφε. Οι δύο εραστές αρνήθηκαν την κατηγορία της υπεξαίρεσης, κάνοντας λόγο περί δανείων. Στο πλαίσιο της δίκης, κατέθεσαν και συγγενικά πρόσωπα του άλλοτε ζευγαριού που πλέον βρίσκεται σε διάσταση, ενώ οι δύο εραστές εργάζονται στο εξωτερικό. Η δίκη θα επαναληφθεί στις 19 Οκτωβρίου οπότε, μετά την πρόταση της εισαγγελέως και τις αγορεύσεις των συνηγόρων, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του.

 

 

Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακκάρας