Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023 05:42
ΘεσσαλίαΛάρισα

Λάρισα: Αστυνομικοί πήγαν να κάνουν παρατήρηση για ηχορύπανση και τους πλάκωσαν στο ξύλο – Ένα χρόνο φυλακή σε δύο άτομα από τη Νέα Σμύρνη


Με ποινές φυλάκισης ενός έτους καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας δύο πρώην πλέον κάτοικοι της Νέας Σμύρνης οι οποίοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, τους οποίους και χτύπησαν.

Οι δύο αστυνομικοί πήγαν στη συνοικία μετά από διαμαρτυρία άλλων κατοίκων για το διαχρονικό πρόβλημα της ηχορύπανσης με τους δύο κατηγορουμένους, πίνοντας και γλεντώντας μέχρι πρωίας, να τους επιτίθενται αρχικά φραστικά και στη συνέχεια με γροθιές, ενώ λίγο αργότερα δεκάδες κάτοικοι φυγάδευσαν τους δράστες για να μη συλληφθούν.

«Ήμασταν σε κατάσταση μέθης» τόνισαν οι δύο εξάδελφοι και κατηγορούμενοι που εμφανίστηκαν μετανοημένοι στην απολογία τους ζητώντας συγγνώμη από τους  αστυνομικούς όπως έπραξαν ξανά αποχωρώντας από τη δικαστική αίθουσα.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που δέχθηκαν την επίθεση των δύο εξαδέλφων, τόνισαν πως κλήθηκαν να μεταβούν στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, στις 7 το πρωί της 23ης Ιουλίου 2017 μετά από διαμαρτυρία κατοίκων για ηχορύπανση. Αφού όπως παραδέχθηκε και ένας εκ των κατηγορουμένων είχαν δυνατά τη μουσική, γιορτάζοντας τον ερχομό του ενός από την Κύπρο.

Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας