Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023 03:27
Κόσμος

Κορωνοϊός -Βρετανία: Ανεβαίνει ξανά ο αριθμός των νεκρών -778 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες


Ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στα βρετανικά νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 778 σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με τις υγειονομικές Αρχές της χώρας.

Συνολικά, η Βρετανία μετρά 15.607 θύματα του κορωνοϊού. Η αύξηση αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες ημερήσιες εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία του βρετανικού ΕΣΥ. Τη Δευτέρα του Πάσχα ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό σε ένα 24ωρο ήταν 449.

Κορωνοϊός: 24 νεκροί χωρίς υποκείμενο νόσημα

«24 από τους 778 ασθενείς (ηλικίας μεταξύ 49 και 91 ετών) δεν έπασχαν από κάποιο γνωστό υποκείμενο νόσημα», ανέφερε η ίδια πηγή στη Βρετανία. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στο Ηνωμένο Βασίλειο από την νόσο Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός αναμένεται να δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα.

Τη σύσταση ειδικής επιστημονικής ομάδας για την ανάπτυξη εμβολίου για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Επιχειρηματικότητας της Βρετανία, Αλόκ Σάρμα.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι 21 νέα ερευνητικά έργα για τον κορωνοϊό θα χρηματοδοτηθούν με περίπου 14 εκατομμύρια λίρες, όπως από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για τη δομική φαρμάκου που θεωρείται ότι πιθανώς να βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων, την ανάπτυξη εμβολίου από το Imperial College του Λονδίνου, την ανάπτυξη αντισώματος από την υπηρεσία Υγείας της Αγγλίας κ.α.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com