Κόσμος

Κοροναϊός – Δραματικές εικόνες στην πόλη Ουχάν: Χάος στους διαδρόμους νοσοκομείου – Βίντεο
Πανικός κυριεύει εκατομμύρια κόσμου εξαιτίας της δραματικής εξάπλωσης του κοροναϊού που μέχρι στιγμής έχει αφήσει πίσω του 18 νεκρούς.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Κίνα, καθώς αυξήθηκαν σε πέντε οι πόλεις που έχουν μπει σε καραντίνα λόγω της επιδημίας. Το δράμα εντοπίζεται κυρίως στην κινεζική επαρχία Ουχάν, όπου έχουν καταγραφεί οι 17 από τους 18 θανάτους. Την ίδια στιγμή, ανησυχία εμπνέει το γεγονός ότι τα κρούσματα ξεπερνούν τα 600, ενώ συναγερμός έχει σημάνει – μεταξύ άλλων – σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Χονγκ Κνγκ.

Συγκλονίζει βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και στο οποίο αποτυπώνεται η αγωνία χιλιάδων ανθρώπων στην περιοχή Ουχάν. Περιμένουν πολλές ώρες στη σειρά μέχρι να εξεταστούν.

Στο νοσοκομείο επικρατεί κυριολεκτικά το αδιαχώρητο. Χιλιάδες άνθρωποι στριμώχνονται, πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον, με τον τρόμο να επιτείνει το θρίλερ.

ΠΟΥ: Δεν συνιστά παγκόσμια απειλή

Σε διευκρινήσεις προχώρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σχετικά με τη φύση της επιδημίας, του κοροναϊού, που έχει θέσει σε επιφυλακή τη διεθνή ιατρική κοινότητα. Όπως ξεκαθαρίζει ο ΠΟΥ, ο Κοροναϊός δεν συνιστά – μέχρι στιγμής – απειλή για την παγκόσμια υγεία, ενώ προσθέτει ότι η κατάσταση συναγερμού περιορίζεται στην Κίνα.

Σε καραντίνα βρίσκονται πλέον πέντε πόλεις στην Κίνα, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 18.

Την ίδια στιγμή, τα κρούσματα ξεπερνούν τα 600 ενώ δραματική είναι η κατάσταση στην κινεζική πόλη Ουχάν όπου χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν σε ατελείωτες ουρές προκειμένου να εξεταστούν και να διαπιστώσουν εάν τελικά πάσχουν από τον κοροναϊό.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι ΗΠΑ, καθώς στο Σιατλ εντοπίστηκε κρούσμα, όπως άλλωστε και η Ευρώπη με τα κρούσματα να εντοπίζονται σε Ιταλία και Σκωτία.

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com