Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024 05:05
ΒόλοςΤοπικά

Κοινωνική έρευνα για την 13χρονη από τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Βόλου


Στις 3 Φεβρουαρίου του 2023 θα ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση που απασχολεί τις δικαστικές αρχές του Βόλου από την περασμένη εβδομάδα, μετά την καταγγελία που έκανε μία 13χρονη και η μητέρα της, με την πρώτη να καταγγέλλει ξυλοδαρμό από τον 40χρονο πατέρας της, ο οποίος έχει την επιμέλεια τη δική της και των αδελφών της.

Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης οι κοινωνικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου Βόλου έχουν αναλάβει να κάνουν κοινωνική έρευνα, προκειμένου να φωτιστούν διάφορες πτυχές του συμβάντος, Η 13χρονη με εντολή εισαγγελέα από την περασμένη Πέμπτη φιλοξενείται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου.

Ο 40χρονος έχει την επιμέλεια των παιδιών τα τελευταία έξι χρόνια. Η ανήλικη, χωρίς να υπάρχει σύμφωνα με τον πατέρα της, κανένα προηγούμενο μεταξύ τους ξεκίνησε για το σχολείο, αλλά τελικά κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα μαζί με τη μητέρα της για να τον καταγγείλουν.

Η μητέρα των παιδιών διαμένει στην Αθήνα και οι πληροφορίες λένε πως έχει παλαιότερα καταδικαστεί για συνέργεια σε ασέλγεια της κόρης της από τον σύντροφό της. Χθες ήταν για μία ακόμη φορά στα δικαστήρια, περιμένοντας να εκδικαστεί η υπόθεση. Οι δικαστικές αρχές ωστόσο έκριναν ότι θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η κοινωνική έρευνα, το δικαστήριο να λάβει υπόψη όλα τα στοιχεία και στη συνέχεια να ληφθεί απόφαση, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανατροπές… που να στρέψουν αλλού το επίκεντρο των ερευνών.