Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024 14:47
ΜαγνησίαΤοπικά

Κινητοποίηση αγροτών στη Ζαγορά


Κάλεσμα προς όλους τους αγρότες να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο αύριο, Τρίτη στις 18:00 έξω από το Δημαρχείο Ζαγοράς απευθύνει ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς.

Ο Σύλλογος πήρε μέρος το προηγούμενο διάστημα στην πανελλαδική μαζική σύσκεψη μηλοπαραγωγών που πραγματοποιήθηκε στην Αγιά.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκατοντάδες αγρότες, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Μαγνησίας, 17 Αγροτικοί Σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς.

«Οι Σύλλογοι αποφασίσαμε να βγούμε μαχητικά, δυναμικά και μαζικά στους δρόμους του αγώνα με πολύμορφες κινητοποιήσεις στις 15 Νοέμβρη σε κάθε πόλη και χωριό. Επίσης, να διοργανωθεί και πανελλαδικό συλλαλητήριο στα τέλη Νοέμβρη στην Αθήνα», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τα αιτήματα των αγροτών είναι να παραμείνουν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις σ’ όλα τα προϊόντα, να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα με ευθύνη της κυβέρνησης, να ληφθούν μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής.

Επίσης, οι αγρότες ζητούν τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα, καθώς και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.