Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024 19:55
ΒόλοςΤοπικά

Φυλάκιση 15 μηνών στον Στέλιο Λημνιό για την κατάληψη στο γραφείο της Δ.Κολυνδρίνη


Ποινή φυλάκισης 15 μηνών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στο μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Στέλιο Λημνιό για την κατάληψη στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη τον Ιούλιο του 2019, η οποία έγινε με αφορμή την άφιξη στον Βόλο του πλοίου «Φιόνα», που μετέφερε εναλλακτικά καύσιμα για την ΑΓΕΤ.

Για την υπόθεση ήταν κατηγορούμενοι συνολικά έξι άτομα, όμως η δίωξη για τη διατάραξη οικιακής ειρήνης έπαυσε, επειδή η μήνυση δεν είχε υποβληθεί από την Οικονομική Επιτροπή, όπως προβλέπει ο νόμος. Ετσι, δικάστηκε μόνο ο Στέλιος Λημνιός, ο οποίος κατηγορούταν επιπλέον για το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Εξεταζόμενος από το δικαστήριο ο ίδιος κατέθεσε ότι έτσι όπως ήταν τα πράγματα, θα το έκανε και πάλι. Το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών είπε ότι δεν είχαν ενημέρωση από την αντιπεριφερειάρχη για την ποιότητα του φορτίου και ότι τα ερωτήματα που διατύπωσαν απαντήθηκαν τελικά από τον αστυνομικό διευθυντή πέντε μέρες μετά.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης εξεταζόμενη ως μάρτυρας ανέφερε ότι προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, τόσο η ίδια όπως και ο περιφερειάρχης Μαγνησίας Κώστας Αγοραστός για την ποιότητα του φορτίου, ενώ το ίδιο έκαναν και όλες οι Υπηρεσίες.

«Ολοι πρέπει να σέβονται το περιβάλλον, ωστόσο στις δράσεις που γίνονται για την προστασία του περιβάλλοντος απαιτείται να τηρείται ο νόμος», είπε ο εισαγγελέας έδρας στη συνέχεια κάνοντας πρόταση καταδίκης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος προσφέρθηκε να αποζημίωσε την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας για τη φθορά, όμως η Περιφέρεια δεν δέχτηκε, καθώς μπαίνει θέμα τάξης.