1 2
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024 01:56
ΥΓΕΙΑ

Καθηγητής αποκάλυψε πόσο μειώνει τη διάρκεια της ζωής των ανθρώπων η κατανάλωση ενός ποτού την ημέρα


Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση αλκοόλ θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο ορισμένων παθήσεων της υγείας.

Όπως αποδεικνύεται, η κατανάλωση ενός μόνο αλκοολούχου ποτού την ημέρα -είτε πρόκειται για μια μπύρα, είτε για ένα ποτήρι κρασί, είτε για ένα απλό σφηνάκι, μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής σας κατά περίπου δυόμισι μήνες, σύμφωνα με έναν ειδικό.

Ο Dr. Tim Stockwell, του Καναδικού Ινστιτούτου Έρευνας για τη Χρήση Ουσιών, δήλωσε στη Daily Mail ότι όσοι πίνουν αρκετό αλκοόλ– περίπου 25- 35 ποτά την εβδομάδα – θα μπορούσαν να μειώσουν κατά δύο χρόνια τη διάρκεια ζωής τους!

Πρόκειται για μια σοκαριστική προειδοποίηση σε όσους μπορεί να θέλουν να χαλαρώσουν με λίγο ρούμι ή τζιν μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά.

«Το αλκοόλ είναι το αγαπημένο μας ψυχαγωγικό ναρκωτικό. Το χρησιμοποιούμε για ευχαρίστηση και χαλάρωση και το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να ακούσουμε είναι ότι προκαλεί οποιαδήποτε βλάβη», δήλωσε.

«Είναι ανακουφιστικό να πιστεύουμε ότι η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να βοηθάει στην διατήρηση μιας καλής υγείας, αλλά δυστυχώς αυτό βασίζεται σε μια κακή επιστημονική τεκμηρίωση» συμπλήρωσε.

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αλκοόλ θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο ορισμένων παθήσεων της υγείας, όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις, η υψηλή αρτηριακή πίεση, το εγκεφαλικό επεισόδιο και άλλα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Σύμφωνα με το CDC, πάνω από 20.000 άνθρωποι πάσχουν από καρκίνο που σχετίζεται με την «μέτρια» ή τη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, όπου η “μέτρια” κατανάλωση ορίζεται ως ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες.

Πέρυσι, η Ιρλανδία έγινε η πρώτη χώρα που ψήφισε νομοσχέδιο που απαιτεί από τις εταιρίες να αναγράφουν στα μπουκάλια αλκοόλ τις προειδοποιήσεις για την υγεία, ενώ ο Καναδάς αναθεώρησε τις κατευθυντήριες γραμμές για την υγεία που συνιστούσαν να αποφεύγεται η κατανάλωση περισσότερων από δύο ποτών την εβδομάδα.