1 2
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024 11:27

Καθαρίστηκε η προβλήτα του σιδηροδρομικού πορθμείου στα Πευκάκια


Λάστιχα, σάπιες ξύλινες βάρκες και σκουπίδια, απομακρύνθηκαν από τη δυτική πλευρά του προβλήτα του σιδηροδρομικού πορθμείου Πευκακίων.

Με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. κ. Σωκράτη Αναγνώστου, αναδείχθηκε ανάδοχος εργολάβος, ο οποίος με ειδικά φορτηγά και jcb καθάρισε τον περιβάλλοντα χώρο, που έχρηζε τόσα χρόνια καθαριότητας. Το συνεργείο συγκέντρωσε κι απομάκρυνε παλέτες, σχοινιά, σκουπίδια, λάστιχα, σάπιες ξύλινες βάρκες κ.α.

Ο χώρος αποτελούσε εστία μόλυνσης κι ήταν ιδιαίτερα αντιαισθητική η εικόνα, για όσους περνούσαν από το σημείο.

Η διαδικασία καθαρισμού διήρκησε δύο ημέρες κι έγινε καθαρισμός από ξηράς. Πλέον ο χώρος έχει αλλάξει όψη και εικόνα.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. κ. Σωκράτης Αναγνώστου «Στη δυτική πλευρά του προβλήτα του σιδηροδρομικού πορθμείου Πευκακίων, δεν υπάρχει κρηπίδωμα για να εξυπηρετεί κάποιες χρήσεις, ωστόσο εδώ και πολλά χρόνια, είχε δημιουργηθεί εστία μόλυνσης όπου ο καθένας εναπόθετε και πετούσε άχρηστα αντικείμενα. Το λιμάνι του Βόλου έχει άμεση γειτνίαση με τον αστικό ιστό κι έχουμε πολύ περισσότερες κι αυξημένες υποχρεώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου αποδεικνύει έμπρακτα τις συνεχείς προσπάθειές του για σεβασμό στο περιβάλλον».