Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024 14:35
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καμπανάκι» του Meteo Alarm για τον καιρό: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε πολλές περιοχές της χώρας [χάρτες]


Ολική… αναστροφή θα κάνει ο καιρός σήμερα, καθώς σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του Meteo Alarm, αναμένονται βροχές, καταιγίδες ακόμη και χαλαζοπτώσεις σε μεγάλο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με το τελευταίο προγνωστικό δελτίο της ΕΜΥ για τον καιρό του Σαββάτου, οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πρόσκαιρα τις Σποράδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Παρά ταύτα, η υπηρεσία Meteo Alarm, του Δικτύου Ευρωπαϊκών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών, προειδοποιεί ότι τα φαινόμενα του καιρού θα «χτυπήσουν», με μικρότερη ένταση, και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Αστατος ο καιρός σε πολλές περιοχές

Συγκεκριμένα, το Meteo Alarm επισημαίνει ότι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, πιθανώς συνοδευόμενες από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν σε ανατολική και κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες, ωστόσο, σύμφωνα με το Meteo Alarm, ενδέχεται να καταγραφούν και στην Αττική, την Πελοπόννησο, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Δείτε τον χάρτη του Meteo Alarm:


Ο χάρτης του Meteo Alarm για τον καιρό του Σαββάτου / Πηγή: METEOALARM.EU

Τι «βλέπει» το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για τον καιρό

Την ίδια στιγμή, η πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τον καιρό αναφέρει ότι από τα φαινόμενα «θα επηρεαστούν η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Χαλκιδικής), η Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου καθώς και περιοχές που βρέχονται από το Βορειοδυτικό Αιγαίο (Σποράδες – Βόρεια Εύβοια). Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, με μικρότερη όμως κατά κανόνα ένταση».

Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη του meteo.gr για τον καιρό παρουσιάζονται τα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης που αναμένονται έως το μεσημέρι τους Σαββάτου 17/08, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα ισχυρότερα φαινόμενα και οι περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Ο προγνωστικός χάρτης του meteo.gr για τον καιρό:


Οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα εντονότερα φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις / Πηγή: METEO.GR

Πηγή: iefimerida.gr