Κόσμος

Ινδία: 25χρονος φέρεται να βίασε 5χρονη μέσα στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Ένας 25χρονος άνδρας συνελήφθη επειδή φέρεται να βίασε πεντάχρονο κορίτσι στην αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Ινδίας, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC. Ο άνδρας συνελήφθη την Κυριακή μετά την καταγγελία του περιστατικού από τους γονείς του παιδιού, όπως είπε η αστυνομία στο πρακτορείο ειδήσεων PTI.

Το κορίτσι, το οποίο δέχτηκε την επίθεση το πρωί του Σαββάτου, βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση με τους γιατρούς να επιβεβαιώνουν τον βιασμό. Ο πατέρας της οικογένειας εργάζεται ως μέλος του υπηρετικού προσωπικού της πρεσβείας.

Γνωρίζονταν οι δύο οικογένειες

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι υπάλληλος της πρεσβείας, αλλά, διαμένει μαζί με τους γονείς του στους χώρους του προσωπικού της πρεσβείας καθώς εκεί εργάζεται ο πατέρας του.

Οι οικογένειες του κατηγορούμενου και του θύματος γνωρίζονταν καλά, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι είπαν στην εφημερίδα «Hindustan Times» ότι ο νεαρός “δελέασε” το κορίτσι παρασύροντάς το στο σπίτι του όταν το είδε να παίζει στην αυλή. Όταν η μικρή επέστρεψε στο σπίτι της είπε στη μητέρα της τι είχε συμβεί. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου , σύμφωνα με την αστυνομία, οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι είχε βιαστεί.

Θανατική ποινή στην Ινδία για τους βιαστές παιδιών

Το 2018 η κυβέρνηση θέσπισε την θανατική ποινή για τους βιαστές παιδιών εν μέσω έντονων αντιδράσεων έπειτα από δύο υποθέσεις, η μια με τον βιασμό και φόνο οκτάχρονης και η άλλη με τον βιασμό 16χρονης. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που διαθέτει η Ινδία για τα ποσοστά εγκληματικότητας, κάθε τέταρτο θύμα βιασμού είναι παιδί, ενώ το 94% των θυμάτων γνώριζαν τον δράστη.