Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023 21:54
ΒόλοςΤοπικά

Ημερίδα από τον Ξενώνα Αστέγων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ για την αστεγία


Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με το φαινόμενο της αστεγίας αλλά και της λειτουργίας του ξενώνα αστέγων θα πραγματοποιηθεί ημερίδα την ερχόμενη Τρίτη 27/09/2022 και ώρα 11:00 στο Μεταξουργείο στο Βόλο.
Κύριο θέμα της ημερίδας όπως τονίζει η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ κα Σοφία Χάλαρη, θα αποτελέσει η παρουσίαση του φαινομένου στην περιοχή του Βόλου και πως παρεμβαίνει ο ξενώνας αστέγων με τις υπηρεσίες του αλλά και με την λειτουργία της ομάδας street work της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ.

Παρατηρώντας την παγκόσμια αύξηση του αριθμού των αστέγων, απαραίτητη κρίνεται η μελέτη των συνιστωσών του φαινομένου και στην πόλη μας, βάζοντας στο μικροσκόπιο τα μέχρι τώρα στατιστικά δεδομένα αλλά και τις ποιοτικές μεταβλητές που προσδίδουν οι ανθρώπινες ιστορίες των ωφελουμένων. Η φτώχια, η έλλειψη κοινωνικού δικτύου και η ανεργία πολλές φορές συνδέεται άμεσα με την επισφαλή στέγη. Πως επηρεάζεται η υγεία των ανθρώπων που βιώνουν την στέρηση στέγης και πως πιθανόν μια ταλαιπωρημένη υγεία δυσχεραίνει την κοινωνική επανένταξη των πληγέντων; Πως η μέχρι τώρα ευαισθητοποίηση των ιδιωτών και επιχειρηματιών συμβάλει με της χορηγίες τους στην βέλτιστη λειτουργία του ξενώνα; Οι απαντήσεις των ερωτημάτων θα δώσουν την ευκαιρία στους παραβρισκόμενους να συμμετέχουν σε ανοιχτή συζήτηση για την αστεγία και πως μπορούμε ως κοινότητα, επαγγελματίες και πολίτες να βοηθήσουμε στο περιορισμό του φαινομένου. Τόσο η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ όσο και ολόκληρη η δημοτική αρχή συνδράμουν σε καθημερινή βάση στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αυτού θέματος.

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020». Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο 2421091614 είτε στο email: [email protected]. Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00.

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com