MobileΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας του Πολάκη -Για συκοφαντίες μίλησε ο ίδιος, αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

163 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη, μετά από συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής Παύλου Πολάκη.

Η εισήγηση αφορούσε την διαβίβαση δύο δικογραφιών. Η πρώτη αφορά την καταγραφή της συνομιλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και η δεύτερη τη μήνυση του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή.

Η ομιλία του Παύλου Πολάκη περιελάμβανε μαντινάδες, δηλώσεις «εθνικοαπελευθερωτικού» περιεχόμενου, βολές και ύβρεις κατά των κ. Πουλή και Στουρνάρα και των συζύγων τους και επίκληση για ακόμα μια φορά του νόμο περί ευθύνης υπουργών. Η ομιλία του κ. Πολάκη κράτησε 45 λεπτά και έτυχε πολλές φορές θερμού χειροκροτήματος από τους βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία στα πρώτα έδρανα και του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Πολάκης: Η υπόθεση πρέπει να αντιμετωπιστεί με το νόμο περί ευθύνης υπουργών
Ο κ. Πολάκης επέμεινε ότι η υπόθεση του πρέπει να αντιμετωπιστεί με το άρθρο 86 και το νόμο περί ευθύνης υπουργών γιατί η αντιδικία του με τον κύριο Στουρνάρα και τον κ.Πουλή είναι πολιτική και όχι προσωπική.«Στα πλαίσια των υπουργικών μου καθηκόντων αποκάλυψα αυτές τις βρωμιές και με αυτούς έχω πολιτική αντιδικία και όχι προσωπική αντιδικία γιαυτό ζητάω να πάω με το νόμο περί ευθύνης υπουργών».

«Προσπαθείτε να με βάλετε φυλακή, δεν θα τα καταφέρετε»
Μάλιστα ο κ.Πολάκης προκάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να τον στείλει στη φυλακή λέγοντας πως δεν φοβάται, θα μείνει όρθιος, δεν θα υποκύψει και είναι πολύ ψηλά για να τον φτάσουν και να το δουν.«Προσπαθείτε να με υποτιμήσετε, να μη χαμηλώσετε, να με φθείρετε. Όμως θα κάνετε μια τρύπα στο νερό, είμαι πολύ ψηλά πάρα πολύ ψηλά, τόσο ψηλά που δεν μπορείτε να με δείτε. Η κορούλα μου η Σταυρούλα και η Πέρσα λένε ότι είναι περήφανες για μένα. Εσάς θα σας το λένε τα παιδιά σας; Εμένα το λένε. Είμαι ψηλά γιατί ο χανιώτικος λαός και ο κρητικός στην πατρίδα του πρωθυπουργού και της κ. Μπακογιάννη έβγαλε πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώτο βουλευτή εμένα και μοναδικό λόγο του εκλογικού νόμου δείχνοντας πως αναγνωρίζει και πως είμαι καθαρός και αυτά που έχω κάνει.Είμαι εδώ σας περιμένω δεν σας φοβάμαι δεν ησυχάζω δεν σταματώ δεν υποστέλλονται σημαία. Προσπαθήστε να με βάλετε φυλακή, σας προκαλώ δεν θα τα καταφέρετε, οι ιδέες, οι αξίες, οι καθαροί άνθρωποι στο τέλος δεν νικιούνται πάρτε το χαμπάρι».

Ο κ.Πολάκης επανέλαβε τις γνωστές κατηγορίες κατά του κ.Πουλή όσον αφορά την δράση του στο ΚΕΛΠΝΟ ενώ κατηγόρησε για ακόμα μια φορά τον Γιάννη Στουρνάρα για τη στάση που κράτησε ως κεντρικός τραπεζίτης απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. «Που είναι τώρα, που χώνεται δεν μιλάει καθόλου. Φαντάσου τι λεφτά σας αφήσαμε. Αυτά που δίνετε για τον ΕΝΦΙΑ δεν εκτροχιάζουν τη χώρα, τώρα θα κάνει εισήγηση για να αρθούν τα capital controls, τώρα η Ελλάδα έχει μπει στα πράσινα λιβάδια και τρέχουμε με ξέπλεκες κοτσίδες. Η γυναίκα του έχει πάρει παράνομα λεφτά από το ΚΕΛΠΝΟ. Η Στουρνάρενα». Εντύπωση προκάλεσε και η αναφορά του κ. Πολάκη γιατί έγραψε ανάρτηση στο facebook κατά του κ.Πουλή

«Η ανάρτηση που έγραψα σκάσε Πουλή και πες πόσα πήρες ήταν γιατί νευρίασα. Γι’ αυτό του είπα το σκάσε γιατί ξέρω τι έχει κάνει δεν του το είπα γιατί θέλω να μοιράσουμε τα χωράφια του παππού μας γιατί έχουμε οικονομικές δοσοληψίες μεταξύ μας.»

Ο κ. Πολάκης έκλεισε την ομιλία του χαρακτηρίζοντας την σημερινή διαδικασία ως αήθη πολιτική πράξη αντεκδίκησης προς το πρόσωπό του υπό την έννοια της ηθικής σπίλωσης, της οικονομικής επιβάρυνσης και της ψυχικής ταλαιπωρίας και πριν κατέβει από το βήμα είπε δύο μαντινάδες. «Χέρια που δεν αρπάξανε ξένο ψωμί να φάνε αυτά κρατούνε την τιμή όσο βαριά και να ‘ναι. Στο μετερίζι της ανθρωπιάς και της τιμής το χρέος θα στέκω για να πολεμώ κι ας είμαι ο τελευταίος».

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία, δεν πήρε το λόγο ο Τσίπρας
Μετά την ομιλία του Παύλου Πολάκη το λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος επέμενε ότι η υπόθεση του θα πρέπει να εξεταστεί με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

«Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε αυτήν την διαδικασία και την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, είμαστε υποχρεωμένοι να αποχωρήσουμε» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανακοινώνοντας την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από την συζήτηση.

Ο Δ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας δεν έχει την αρμοδιότητα ούτε καν να συζητήσει την υπόθεση, καθώς η αντιδικία του Π. Πολάκη με τον Στ. Πουλή και τον Γ. Στουρνάρα συνδέεται με τα υπουργικά του καθήκοντα στο υπουργείο Υγείας κι άρα καλύπτεται από το άρθρο 86 του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών.

Ο Δ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι ενεργοποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος επιθυμεί «αυτός που θέλει να αποκαλύψει», ενώ καταλόγισε στην κυβερνητική πλειοψηφία ότι επιδιώκει ενεργοποίηση του άρθρου 62 του Συντάγματος γιατί «εσείς θέλετε να κρυφτείτε».

Ο Δ. Τζανακόπουλος σημείωσε ακόμα ότι η κυβερνητική πλειοψηφία παραβίασε τον Κανονισμό της Βουλής και δεν τήρησε την πρόβλεψη για τριήμερη αναμονή μεταξύ της κλήσης του Π. Πολάκη και της συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Τασούλας: «Αποχώρησαν πριν ακούσουν τον αντίλογο»
Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αποχώρησαν πριν ακούσουν τον αντίλογο» χαρακτηρίζοντας «προαποφασισμένη» την αποχώρησή τους.

Πηγή: iefimerida.gr