Κόσμος

Επίκειται μεγάλος σεισμός στην Καλιφόρνια; Πανικός μετά την εμφάνιση αεροσκάφους της NASA στο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα

Για να στέλνει η NASA ένα αεροσκάφος της να κάνει βόλτες πάνω απ’ το σεισμογενές ρήγμα του Αγίου Ανδρέα στην Καλιφόρνια σίγουρα θα υπάρχει κάποιος λόγος, λένε χρήστες του Διαδικτύου, υπογραμμίζοντας ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος κάτι ξέρει, αλλά δεν το ανακοινώνει.

H εμφάνιση του αεροσκάφους NASA817, μοντέλου Douglas DC-8 στον ουρανό της Καλιφόρνια την περασμένη εβδομάδα προξένησε έντονες υποψίες σε ορισμένους χρήστες του Ίντερνετ, που κατέφυγαν σε ειδικούς ιστότοπους καταγραφής πορείας πτήσεων για να ανακαλύψουν ότι το αεροπλάνο πετούσε κοντά στο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα.

Οι πολλές διελεύσεις του αεροσκάφους πάνω από το μήκους 1.200 ρήγμα που εκτείνεται μεταξύ δύο μεγάλων τεκτονικών πλακών και πολλοί αναμένουν ότι θα δώσει έναν μεγάλο σεισμό, καταστροφικό για τη δυτική ακτή των ΗΠΑ, ενέτεινε τους φόβους ορισμένων συνωμοσιολόγων, μ’ έναν γνωστό YouTuber, τον Τάιλερ Γκλόκνερ του δικτύου “secureteam10” να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να κρύβει η NASA ανησυχητικές πληροφορίες για μεγάλο χτύπημα του Εγκέλαδου στην Καλιφόρνια μετά τους δύο πρόσφατους σεισμούς εντάσεως περίπου 7 Ρίχτερ στην περιοχή, που προκάλεσαν καταστροφές σε υποδομές.

Σχολιάζοντας το βίντεο του Γκλόκνερ ένας χρήστης υποστήριξε ότι η NASA παρακολουθεί το ρήγμα για να δει αν οι πρόσφατοι σεισμοί προκάλεσαν αλλαγές, για τις οποίες θα πρέπει να ανησυχεί η αμερικανική κυβέρνηση, ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν ότι οι Αρχές προσπαθούν να μαντέψουν πότε θα χτυπήσει ο επόμενος μεγάλος σεισμός. Η ίδια η NASA πάντως, δεν σχολίασε μέχρι στιγμής για ποιο λόγο το αεροσκάφος της πετούσε πάνω από την εν λόγω περιοχή.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/kalifornia-panikos-seismo-aeroskafos-nasa-rigma