ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H Φώφη διέγραψε τον Γρηγοράκο

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Η ηγεσία του κόμματος και προσωπικά η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά εμφανιζόταν τις τελευταίες ώρες ιδιαίτερα ενοχλημένη από τις νέες δηλώσεις του βουλευτή και σύμφωνα με πληροφορίες, δεχόταν εισηγήσεις για τη διαγραφή του.

Έτσι, την Πέμπτη, με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
γνωστοποίησε ότι ο κ. Γρηγοράκος δεν ανήκει πλέον στην ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σε μια σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε, η Δημοκρατική Συμπαράταξη υπογραμμίζει πως επανειλημμένα έχει διακηρύξει με συλλογικές και ομόφωνες αποφάσεις «ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει εφεδρεία ή ουρά, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας».

Παράλληλα,  σημειώνει ότι «όποιος θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορούν να είναι προσάρτημα ή δορυφόρος της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, δεν έχει θέση στην κοινοβουλευτική μας ομάδα».

«Είναι σαφές ότι ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του. Μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει. Εμείς δεν μπορούμε άλλο να παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα και από ημέρα σε ημέρα. Αρκετά πια», τονίζει.

Γρηγοράκος: «Αυταρχική» η απόφαση της κυρίας Γεννηματά

Λίγες ώρες αργότερα ήρθε και η δήλωση του κ. Γρηγοράκου ο οποίος έκανε λόγο για «επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος» και χαρακτήριζε «αυταρχική» την απόφαση της κυρίας Γεννηματά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Γρηγοράκο, «η επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος επικυρώνεται με την αυταρχική απόφαση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να με θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας». Όπως υπογράμμισε, «ο κατακερματισμένος χώρος της Κεντροαριστεράς θα βρει την πολιτική του έκφραση κόντρα στις απαίδευτες ηγεσίες».