Τοπικά

H μονοδρόμηση Καραμπατζάκη προχωρά

Το θέμα της μονοδρόμησης της Καραμπατζάκη συζητήθηκε και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου με αφορμή την επί μέρους απόφαση για μεταφύτευση δένδρων που βρίσκονται στο κομμάτι που δημιουργήθηκε από το πρόγραμμα LIFE. Παρά τις αντιρρήσεις των μειοψηφιών η δημοτική αρχή ξεκαθάρισε ότι το έργο θα γίνει και όλα έχουν δρομολογηθεί.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης εξήγησε ότι δεν τίθεται θέμα ο δήμος Βόλου να κληθεί να επιστρέψει χρήματα λόγω του ότι «παρεμβαίνει» σε έργο του προγράμματος LIFE καθώς έχουν περάσει πολλά χρόνια και επιπλέον κάποιες παρεμβάσεις έγιναν στην Καραμπατζάκη με αυτό τον τρόπο λόγω εμμονής του τότε δημάρχου Ν. Ιωνίας και όχι επειδή τις προέβλεπε το πρόγραμμα.

«Σε ποια πλατεία βάζουν διπλή συστοιχία προκειμένου να μην γίνεται η διέλευση των οχημάτων; Έγινε από ένα πείσμα του τότε Δημάρχου για να μην είναι προσβάσιμος ο δρόμος στα οχήματα. Το Life που τρέχει και σήμερα η χρηματοδότηση είναι 60% από ΟΤΑ και 40% από Ε.Ε. Αλλά έχοντας ως μπούσουλα της περίοδο διατήρησης, ο κάθε ΟΤΑ μπορεί να κάνει τροποποίηση. Εδώ συζητάμε για μια παρέμβαση που γίνεται μετά από 25 – 26 χρόνια. Ο Δήμος Βόλου έχει κάθε δικαίωμα να κάνει αυτό και να μην δώσει ούτε ένα ευρώ. Ότι γίνεται, γίνεται κακόβουλα. Ήδη ο κ. Αποστολάκης και η κ. Κοκκινάκη πολεμούν και χάνουν όλες τις αποφάσεις. Δε σεβόμαστε τις αποφάσεις του Δ.Σ. αλλά δεν σεβόμαστε και τις αποφάσεις των Δικαστηρίων; Το έργο αυτό, θα άρει την πολιτική αντιπαράθεση των τότε Δημάρχων»

Στο ερώτημα του κ. Δουλόπουλου αν υπάρχει διαβεβαίωση ότι δε θα ζητηθούν χρήματα, ο κ. Σταυρίδης, είπε ότι η παρέμβαση θα είναι με ισοζύγιο και πριν γίνει θα υπάρξει τεχνική περιγραφή σε όλα τα σημεία για να έχει άποψη το Δ.Σ.