Θεσσαλία

H Ενωση Συντακτών καταγγέλλει περικοπές μισθών στην «Ελευθερία»
<


Η Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, με ανακοίνωσή της καταδικάζει τη στάση της εργοδοσίας της εφημερίδας «Ελευθερία», η οποία -όπως αναφέρει η Ενωση- μονομερώς και καταχρηστικά, ζητεί από τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους, να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μείωση αποδοχών κατά 30%.

«Καλούμε -τονίζεται στην ανακοίνωση- την εργοδοσία της εφημερίδας να σεβαστεί τους νομικούς όρους της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε βλαπτική μεταβολή εναντίον των συναδέλφων. Εξάλλου τα τελευταία χρόνια, η εργοδοσία έχει επανειλημμένα προβεί σε συνεχείς μονομερείς ενέργειες όπως απολύσεις, μειώσεις μισθών, διαθεσιμότητες, περικοπή επιδομάτων κ.α.

Καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν και να μην υποκύψουν στους τακτικισμούς και τις συνεχείς πιέσεις της εργοδοσίας. Τους διαβεβαιώνουμε ότι η Ένωση Συντακτών θα ακολουθήσει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που απατούνται για να διασφαλίσει και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του κλάδου και των εργαζομένων».
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com