Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024 15:40
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Κατρούγκαλος: «Τοξικότητα και χυδαιότητα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει» – Η απάντηση στον Πολάκη για τη θέση στον ΟΗΕ


Στη θέση του «Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα για μια Δημοκρατική και Δίκαιη διεθνή Τάξη» για τα επόμενα 3 χρόνια εκλέχθηκε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και καθηγητής, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μια εξέλιξη που όταν έγινε γνωστή, προκάλεσε την αντίδραση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Γιώργου Κατρούγκαλου αφήνοντας αιχμές ότι η εκλογή του ήταν προϊόν συναλλαγής.

Σε ερώτηση για το εάν περιμένει μια «συγγνώμη», ο Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε ότι «δεν περιμένω από τον κ. Πολάκη κάποια συγγνώμη».

Ο ίδιος είπε ότι η κατηγορία εναντίον του «επιβεβαιώνει μια τοξικότητα και χυδαιότητα στο πολιτικό κλίμα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει». Πρόσθεσε ότι «εγώ κρατάω  ότι τα επώνυμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθέτησαν και δεν αναπαρήγαγαν την κατηγορία αυτή. Ο μόνος πολιτικός που επανέλαβε την κατηγορία Πολάκη ήταν ο κ. Βελόπουλος και δεν θεωρώ ότι με αφορά αυτή η υπόθεση».

 

Η ανάρτηση Πολάκη

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Παύλος Πολάκης είχε γράψει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Όλα εξηγούνται…. Αλλά δεν ήταν ο μόνος , ξέρω κι έναν άλλον που πήγε διευθυντής επενδύσεων στην Εurobank και έναν που πήγε στην Τράπεζα της Ελλάδας. Αυτός εδώ όμως, έριξε τη μαχαιριά δυο ημέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου…».