1 2
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024 21:04
Κόσμος

Γερμανία: Όχημα έπεσε σε πλήθος στο Βερολίνο – Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες


Οι γερμανικές αρχές αναφέρουν ότι ένα όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς στο Βερολίνο την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περίπου 30 άνθρωποι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερολίνου Μάρτιν Νταμς δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη κοντά στη δημοφιλή εμπορική λεωφόρο Kurfuerstendamm στα δυτικά της γερμανικής πρωτεύουσας.

Είπε ότι ο ύποπτος οδηγός του οχήματος συνελήφθη. Δεν ήταν σαφές αν το περιστατικό ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος ή αν ο οδηγός είχε οδηγήσει σκόπιμα πάνω στο πλήθος, δήλωσε ο Νταμς.  Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, ένα άτομο έχασε τη ζωή του.

 

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για το περιστατικό το οποίο σημειώθηκε κοντά στο σημείο της φονικής επίθεσης της 19ης Δεκεμβρίου 2016, όταν ο Άνις Άμρι, ένας Τυνήσιος αιτών άσυλο με δεσμούς με ισλαμιστικές οργανώσεις, κατέλαβε ένα φορτηγό, σκότωσε τον οδηγό του και το έριξε πάνω σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 11 ανθρώπους και να τραυματίσει δεκάδες άλλους.