1 2
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024 21:13
ΜαγνησίαΤοπικά

Φως στο Τούνελ: Θρίλερ με την εξαφάνιση-μυστήριο από τον Πτελεό – «Τα χρήματα που κληρονόμησε θα μπορούσαν να είναι κίνητρο»


Σκοτάδι καλύπτει την εξαφάνιση του 49χρονου Ιωάννη Καραμπάτση, από την περιοχή του Πτελεού Μαγνησίας, που χάθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου.

Με το αυτοκίνητο κατοίκου της περιοχής που τον γνώριζε και τον μετέφερε το πρωινό λίγο πριν ανοίξει η γη και τον καταπιεί, η κάμερα της εκπομπής ακολούθησε τα ίχνη του.

«Φαινόταν ότι ήταν σε σύγχυση. Τον είδα περίπου στις 7 και μισή εδώ στα πενήντα μέτρα από το σπίτι της θείας του. Μου ζήτησε να τον μεταφέρω με το αυτοκίνητο. Δεν μιλήσαμε καθόλου αλλά φαινόταν ότι κάτι τον απασχολούσε. Όταν τον ρώτησα που να τον αφήσω μου απάντησε «εκεί που πάω». Τότε κατάλαβα ότι δεν μιλούσαμε λογικά και αυτομάτως του έκανα τον γύρο όπως πάμε τώρα και τον άφησα στο σημείο από όπου τον πήρα. Με ευχαρίστησε και κατέβηκε από το αυτοκίνητο. Πήρα την θεία του τηλέφωνο για να βγει να τον συνοδεύσει στο σπίτι του. Στα λίγα λεπτά που έκανε η θεία του να κατέβει, ο Γιάννης εξαφανίστηκε», λέει χαρακτηριστικά.

«Μετά από λίγο μίλησε με τον θείο του και του είπε ότι είναι στο ελαιοτριβείο και ότι είχε εγκλωβιστεί και δεν μπορούσε να βγει. Το χρηματικό ποσό που κληρονόμησε θα μπορούσε να είναι ένα κίνητρο για αυτήν την περίεργη εξαφάνιση. Αυτό θεωρώ ότι θα μας απαντηθεί αν η αστυνομία προχωρήσει στην άρση του τραπεζικού και τηλεφωνικό του απορρήτου», κατέληξε.

Από το σπίτι του αγνοούμενου Γιάννη Καραμπάτση στην Λεύκη Μαγνησίας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» ο θείος του, Νίκος Κρυκέλης.

«Την Τρίτη 23 Απριλίου που είναι και η μέρα που χάθηκαν τα ίχνη του μιλήσαμε στις 9 και κάτι και τον ρώτησα που βρισκόταν. Μου είπε ότι ήταν στο ελαιοτριβείο και ότι δεν ήξερε πώς να φύγει και έκλεισε το τηλέφωνο. Τότε ενημέρωσα τον υπάλληλο του ΚΕΠ που τον ήξερε να πάνε να δουν και τελικά βρήκαν τα πράγματα του εκεί. Το κινητό του όμως δεν βρέθηκε πουθενά».

Όπως αναφέρει ο θείος του, ο Γιάννης έμενε στην Αθήνα και στο χωριό πήγε αφού πέθανε και η γιαγιά του το καλοκαίρι του 2021.

«Πέρασε δύσκολα με τους χαμούς των μελών της οικογένειάς του αλλά δεν το είχε βάλει κάτω. Το ότι εξαφανίστηκε τώρα με προβληματίζει. Το μυαλό μου πάει σε πολλά πράγματα. Είχε πάρει και κάποια χρήματα τελευταία από κληρονομιά κοντά στις είκοσι χιλιάδες. Είναι μεγάλο μυστήριο που πήγαν αυτά τα χρήματα αφότου χάθηκαν τα ίχνη του. Μια- δυο μέρες μετά την εξαφάνισή του ήρθε και ένας φίλος του εδώ να του αφήσει κάτι καρέκλες που του είχε φτιάξει. Ήταν όμως αναμμένο το φως, το ραδιόφωνο έπαιζε και το παράθυρο ανοιχτό. Όλα δείχνουν ότι έφυγε πρόχειρα και ότι είχε σκοπό να επιστρέψει…».

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησε και η θεία του αγνοούμενου Γιάννη Καραμπάτση από τον Πτελεό, που ουσιαστικά ήταν για εκείνον η μητέρα του τα τελευταία χρόνια.
«Την Τρίτη τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε ότι ήταν στην πλατεία και ψώνιζε. Από εκεί και πέρα τον κάλεσα άλλες τρεις φορές και δεν μου απάντησε. Μιλήσαμε στις 12 το μεσημέρι και μου είπε ότι περπάταγε. Του ζήτησα να μου πει που βρισκόταν για να πάω να τον πάρω αλλά θα γυρνούσε σπίτι όπως μου είπε. Το βράδυ τον έπαιρνα και εγώ και ο Νίκος αλλά ήταν κλειστό. Το τελευταίο στίγμα του όπως μας είπε η αστυνομία ήταν από Πτελεό προς Λεύκη», λέει χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι ήταν ένα παιδί βασανισμένο που είχε χάσει τους γονείς του, τους παππούδες του και τον αδερφό του σε νεαρή ηλικία.

«Αυτό που του στοίχισε πιο πολύ ήταν ο θάνατος της μητέρας του γιατί ήταν κάτι μη αναμενόμενο. Είχε πάρει κάποια χρήματα από μια κληρονομιά και είχε σκοπό να πάει να δουλέψει, να πάρει ένα σπίτι στον Βόλο. Είχε όνειρα. Δεν περιμέναμε με τίποτα να εξαφανιστεί. Τώρα αν τα χρήματα που είχε πάρει οδήγησαν στην εξαφάνισή του δεν μπορώ να το ξέρω αλλά το μυαλό μου εξετάζει και αυτό το σενάριο γιατί το είχε συζητήσει με άτομα που έκανε παρέα. Περιμένω όμως να δω και την έρευνα της αστυνομίας», ανέφερε.

«Κάνω έκκληση σε όποιον έχει δει ή έχει ακούσει κάτι να ενημερώσει για να βρούμε έστω ένα ίχνος του», καταλήγει.