1 2
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024 22:37
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φοιτητικές εκλογές: Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για 37η φορά, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα


Μια ακόμη νίκη καταγράφει η η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει για 37η φορά στην πρώτη θέση καθώς όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες το ποσοστό της θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με το 2023.

Στη δεύτερη θέση, είναι η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ), φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ, η οποία αναμένεται να αυξήσει το ποσοστό της.

Η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να σχηματίσει ψηφοδέλτιο σε καμία σχολή.

Τέλος, η συμμετοχή φαίνεται ότι θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Κυριαζής Σωτηρίου, δήλωσε στο Talk Radio για τις φοιτητικές εκλογές:

«Η χρονιά που περάσαμε χαρακτηρίστηκε από έντονη πολιτική αντιπαράθεση στα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια με επίκεντρο το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για την ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα. Ένα νομοσχέδιο που «αγκάλιασε» η πλειοψηφία των φοιτητών και της κοινωνίας. Η σημερινή εκλογική διαδικασία λοιπόν, θα αποτυπώσει μία γενικότερη εκλογική βούληση και καθώς οι φοιτητές έχουν σχηματίσει άποψη για τις θέσεις και τις απόψεις των παρατάξεων, όλα δείχνουν πως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κινείται προς μία ακόμη μεγάλη εκλογική νίκη.

Η συμμετοχή των φοιτητών και η στήριξη στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα αποτελέσει την καλύτερη απάντηση σε όσα έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους στα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας».

Τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών της 22ης Μαΐου 2024 θα μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο και σύμφωνα με την ενσωμάτωση μέσω της σελίδας https://www.dap.gr/ekloges/2024/. Θα υπάρχει δυνατότητα προβολής των αποτελεσμάτων συγκεντρωτικά, ανά Ίδρυμα και ανά Σύλλογο.