Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024 20:34
Αθλητικά

F1 Alert! Ακυρώθηκε το GP της Ίμολα λόγω κακοκαιρίας


κακοκαιρία που πλήττει την ευρύτερη περιοχή υποχρέωσε τη διοργανώτρια αρχή να προχωρήσει σε ακύρωση του αγώνα.

Μετά από συζητήσεις μεταξύ της Formula 1, του Προέδρου της FIA, των αρμόδιων αρχών συμπεριλαμβανομένων των αρμόδιων Υπουργών, του Προέδρου της Λέσχης Αυτοκινήτων της Ιταλίας, του Προέδρου της Περιφέρειας Εμίλια-Ρομάνια κ.α.- λήφθηκε η απόφαση να μη γίνει το Σαββατοκύριακο Grand Prix στην Ίμολα.

Ο Στέφανο Ντομενικάλι, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1, δήλωσε: «Είναι τραγωδία να βλέπω τι συνέβη στην Ιμόλα και την Εμίλια-Ρομάνια, την πόλη και την περιοχή στην οποία μεγάλωσα. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τα θύματα τις πλημμύρες και τις οικογένειες και τις κοινότητες που επλήγησαν».

«Η απόφαση που ελήφθη είναι η σωστή για όλους στις τοπικές κοινότητες και την οικογένεια της F1, καθώς πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και να μη δημιουργήσουμε επιπλέον βάρος για τις αρχές ενώ αντιμετωπίζουν αυτή την πολύ απαίσια κατάσταση».

Ο πρόεδρος της FIA Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ δήλωσε: «Οι σκέψεις μου και ολόκληρης της οικογένειας της FIA είναι με εκείνους που επηρεάζονται από την τρομερή κατάσταση στην περιοχή Εμίλια-Ρομάνια. Η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων και οι προσπάθειες ανάκαμψης είναι η κορυφαία προτεραιότητα αυτή τη στιγμή».