Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023 20:18
LIFE

Eurovision 2023: Οι ημερομηνίες διεξαγωγής και η τεράστια αλλαγή στην ψηφοφορία των χωρών


Η αντίστροφη μέτρηση για την φετινή Eurovision έχει ξεκινήσει. Ο φετινός διαγωνισμός του τραγουδιού θα λάβει χώρα στο Λίβερπουλ, αφού η νικήτρια Ουκρανία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες λόγω της εμπόλεμης κατάστασης.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 9-13 Μαΐου, με την EBU να ανακοινώνει σημαντικές αλλαγές σχετικά με την ψηφοφορία τόσο στους ημιτελικούς, όσο και στην ανάδειξη της νικήτριας χώρας. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το κοινό θα αποφασίζει αποκλειστικά ποιες χώρες θα περάσουν από τους δύο ημιτελικούς. Μέχρι και φέτος οι ψήφοι ήταν μοιρασμένες ανάμεσα στο κοινό και τις επιτροπές.

Οι θεατές στις χώρες οι οποίες δεν συμμετέχουν θα μπορούν να ψηφίζουν και να καθορίσουν τη νικήτρια χώρα, ενώ οι ψήφοι της κριτικής επιτροπής θα συνδυαστούν με ψήφους από το παγκόσμιο κοινό για να αποφασίσουν τον τελικό νικητή!

Το κοινό μπορεί να ψηφίσει μέσω του app, τηλεφώνου και SMS. Όπως γίνεται αντιληπτό, πλέον το κοινό θα έχει μεγάλο ποσοστό συμμετοχής στις ψηφοφορίες και τον καθορισμό του νικητή.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Γιώργος Καπουτζίδης δεν θα βρίσκεται στον σχολιασμό των ημιτελικών και του τελικού, καθώς -όπως παραδέχτηκε- αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com