Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024 11:45
Αθλητικά

Επίσημο: Στην Ελλάδα το Προολυμπιακό Τουρνουά!


Στη χώρα μας θα κριθεί το ένα εκ των εισιτηρίων για τους Ολυμπιακού Αγώνες του Παρισίου του 2024, όπως έκανε και επίσημο πλέον η FIBA με την ανακοίνωσή της.

Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν από τις 2 μέχρι τις 7 Ιουλίου και θα πραγματοποιηθούν στο ΣΕΦ, με τις Βαλένθια, Ρίγα και το Σαν Χουάν να είναι οι υπόλοιπες πόλεις.

Πλέον η Εθνική μας ομάδα περιμένει να μάθει και τους αντιπάλους της στο όμιλο, με την κλήρωση να διεξάγεται στις 20:00, κάτι που σημαίνει πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας θα βρει στον δρόμο του μία εκ των Σλοβενίας ή Λιθουανίας, αφού Ισπανία και Λετονία ανέλαβαν όμιλο.

Oι 8 ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι Γαλλία (οικοδέσποινα), Γερμανία, Σερβία (Ευρώπη), ΗΠΑ, Καναδάς (Αμερική), Ιαπωνία (Ασία), Νότιο Σουδάν (Αφρική), Αυστραλία (Ωκεανία).

Το Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ θα διεξαχθεί 27 Ιουλίου με 11 Αυγούστου στη Γαλλία με την πρώτη φάση να φιλοξενείται στο «Πιέρ Μορουά» της Λιλ και την τελική στο «Παλέ Ντε Μπερσί» του Παρισιού.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας: