Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024 23:27
ΒόλοςΤοπικά

Επίδομα…απάτη κατεργάζεται! – Παππούς “μίκρυνε” το εγγονάκι για να μην το χάσει


Ακόμη και το επίδομα γέννησης έβαλε στο στόχαστρο ένας παππούς, προκειμένου να το λάβει η νύφη του, η οποία, ωστόσο, δεν το δικαιούνταν, καθώς έφερε στη ζωή το παιδί της, πριν την έναρξη εφαρμογής του σχετικού νόμου την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Ο 62χρονος παππούς κάθισε χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, κατηγορούμενος για ψευδή υπεύθυνη δήλωση και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και κρίθηκε ένοχος, ενώ του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 45 ημερών, με τριετή αναστολή. Η νύφη του 62χρονου φέρεται να γέννησε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 23 Δεκεμβρίου του 2019, ωστόσο, ο παππούς σκέφθηκε να δηλώσει ότι το εγγονάκι του ήρθε στη ζωή στις 2 Ιανουαρίου του 2020, καθώς είχε αρχίσει η εφαρμογή του σχετικού νόμου για την επιδότηση της γέννησης παιδιού με 2.000 ευρώ…

Επειδή βρισκόταν σε οικτρή οικονομική κατάσταση, όπως φέρεται να υποστήριξε χθες και στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, αποφάσισε να δηλώσει αυτός τη γέννηση του εγγονιού του στο Ληξιαρχείο Βόλου, ψευδώς, όπως και έπραξε. Λογάριασε, ωστόσο, χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς από το Ληξιαρχείο και τη σχετική πλατφόρμα δήλωσης των γεννήσεων έγινε ταυτοποίηση και αποδείχθηκε ότι το παιδί είχε γεννηθεί εντός του 2019 και όχι εντός του 2020, για να δικαιούται η οικογένειά του το επίδομα.

Ο 62χρονος επέστρεψε το ποσό που είχε λάβει και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας από το δικαστήριο. Πάντως φέρεται να έχει βαρύ ποινικό μητρώο, καθώς φέρεται να έχει κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για άλλες απάτες.