ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένοχος, αλλά επιστρέφει σπίτι του ο πατροκτόνος

Με 12ετή ποινή φυλάκισης τιμωρήθηκε ο 35χρονος πατροκτόνος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με μειωμένο καταλογισμό λόγω ανυπαίτιας μέθης.

Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Αυτό σημαίνει ότι ο 35χρονος δεν θα επιστρέψει στην φυλακή. Υπέρ του ανασταλτικού χαρακτήρα τάχθηκαν οι ένορκοι και ένας δικαστής Η ανακοίνωση της απόφασης προκάλεσε ανακούφιση στην οικογένεια του, που βρέθηκε εξ αρχής στο πλευρό του και υποστήριξε με σθένος την αθωότητά του.

Η υπόθεση

Το συμβάν έλαβε χώρα αργά το βράδυ των Χριστουγέννων του 2017, μέσα στο σπίτι του άτυχου 61χρονου, στη συνοικία της Φορτέτσας. Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, ο εκλιπών βρισκόταν σε καφετέρια της περιοχής μαζί με τον γιο του, γιορτάζοντας μαζί τα Χριστούγεννα. Ο 61χρονος εντοπίστηκε νεκρός από στενό συγγενικό τους πρόσωπο λίγες ώρες μετά. Ενδεχομένως ο θάνατος του 61χρονου θα είχε αποφευχθεί εάν οι δύο άνδρες δεν είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε αφού πατέρας και γιος επέστρεψαν σπίτι τους. Εκεί οι δύο άνδρες φαίνεται ότι πιάστηκαν στα χέρια, με τον 61χρονο να σωριάζεται τελικά στο πάτωμα.

Ο 35χρονος, σε κατάσταση μέθης, έπεσε για ύπνο δίπλα στον πατέρα του. Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αντιλήφθηκε ότι ο πατέρας του ήταν νεκρός μέχρι την ώρα που τον ξύπνησε η συγγενής τους την επομένη. Η γυναίκα, σε κατάσταση σοκ, αντίκρισε τον 61χρονο να κείτεται νεκρός στο πάτωμα και τον 35χρονο να κοιμάται λίγο πιο δίπλα.

 

 

Πηγή: ethnos.gr