Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024 00:26
Θεσσαλία

Ενας θάνατος και δύο νοσηλείες από λεπτοσπείρωση στη Θεσσαλία


Εννέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας, όπως ενημέρωσε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, από το Συντονιστικό Κέντρο στη Λάρισα.

Τραγική σημείωση στα λεγόμενα του κ. Σερέτη, ο θάνατος ενός ανθρώπου από λεπτοσπείρωση, ενώ άλλα δύο άτομα που έχουν προσβληθεί από την ίδια νόσο, νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με τον κ. Σερέτη, καταγράφηκαν 1.272 προσελεύσεις το τελευταίο 24ωρο στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των υπό επιτήρηση μονάδων υγείας στη Θεσσαλία. Από τις προσελεύσεις αυτές οι 32 έχουν καταγραφεί ως λοίμωξη του γαστρεντερικού και οι 86 ως λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος και από τους ελέγχους που έγιναν οι 49 είχαν θετικό έλεγχο για SARS – CoV2.

 

Παράλληλα, σε σχέση με τις περιοχές που έχουν «χτυπηθεί» από πλημμυρικά φαινόμενα, από τις 27 του μήνα μέχρι σήμερα, έχουν εντοπιστεί τέσσερα νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης. Συνολικά, τα κρούσματα είναι 9, με ένα εξ αυτών να έχει καταλήξει, ενώ άλλα δύο νοσηλεύονται. Παράλληλα, υπάρχουν δύο άτομα με πιθανή έκθεση στη λεπτοσπείρωση στο νομό Καρδίτσας, τρία στο νομό Λάρισας, δύο στη Μαγνησία, ένα στα Τρίκαλα και ένα στη Φθιώτιδα. Ολα τα περιστατικά τελούν υπό διερεύνηση.

Επίσης ιχνηλατήθηκε ένα νέο κρούσμα με το ιό του Δυτικού Νείλου στα Τρίκαλα.

Τέλος, αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, τόνισε πως έχουν γίνει 1.761 έναντι του τετάνου και 164 σε παιδιά κατά της ηπατίτιδας Α.