Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023 09:35
ΒόλοςΤοπικά

Εκρηξη σε ΑΤΜ «καρμπόν» με την Αγριά – σε εγρήγορση η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου


Ερευνες αν πρόκειται για τους ίδιους δράστες που «χτύπησαν» προχθές στη Φθιώτιδα – Ποια στοιχεία εξετάζουν οι αρχές

Μία έκρηξη σε ΑΤΜ στην παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου, στον νομό Φθιώτιδας, δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην εξιχνίαση και τη σύλληψη των δραστών της έκρηξης που έγινε αρχές Μαΐου στο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην Αγριά του Βόλου, με τους δράστες να τρέπονται σε φυγή έχοντας προηγουμένως αρπάξει περίπου 100.000 ευρώ.

Τα δύο διαδοχικά συμβάντα μέσα σε έναν μήνα έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Θα μπορούσε κάλλιστα κανείς να μιλήσει για εκρήξεις «καρμπόν», καθώς λίγο- πολύ ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν οι δράστες είναι ίδιος.

Και στην Αγριά οι φερόμενοι ως δράστες ήταν τέσσερις, για τον ίδιο αριθμό δραστών κάνει λόγο το ρεπορτάζ και στην περίπτωση του Αγ. Κωνσταντίνου.

Όπως και στο ΑΤΜ της Αγριάς, έτσι και στο προχθεσινό συμβάν, οι δράστες έδρασαν επαγγελματικά. Χρησιμοποίησαν συγκεκριμένη ποιότητα και ποσότητα εκρηκτικής ύλης, προκειμένου να ανατινάξουν το μηχάνημα και να αρπάξουν τις κασετίνες με τα χρήματα.

Το ΑΤΜ ήταν τοποθετημένο σε κατάστημα που εξυπηρετεί και τα υπεραστικά ΚΤΕΛ της περιοχής, ενώ από το ρεπορτάζ επίσης προκύπτει ότι, ο ιδιοκτήτης, που μένει ακριβώς από πάνω, αντιλήφθηκε τι συμβαίνει και βγήκε έξω για να δει.

Ένας από τους τρείς φαίνεται να του είπε ότι, δεν θα πειράξουν το μαγαζί του αλλά μόνο το ΑΤΜ και του ζήτησαν να αποχωρήσει.

Από την έκρηξη διασκορπίστηκαν πολλά κατεστραμμένα χαρτονομίσματα, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για το πόσα χρήματα περιείχε το μηχάνημα.

Τι λένε αστυνομικές πηγές του Βόλου

Οι δύο επιθέσεις που έγιναν σε ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας με διαφορά 30 μηνών, είναι φαινομενικά παρόμοιες μεταξύ τους: Οι δράστες προσεγγίζουν το μηχάνημα ανάληψης χρησιμοποιώντας κλεμμένα οχήματα χρησιμοποιούν την ίδια μέθοδο, ενώ οι κλοπές γίνονται περίπου την ίδια ώρα.

Καλά πληροφορημένες πηγές  λένε ότι στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου από χθες το πρωί βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναδέλφους τους από τη Λαμία, αναζητώντας την άκρη του νήματος, που θα τους οδηγήσει στη σύλληψη των δραστών.

Οι υπεύθυνοι πάντως των τραπεζών έχουν θορυβηθεί από τις επιθέσεις και σχεδιάζουν πρόσθετα μέτρα προστασίας των ΑΤΜ τους. Κάποιες από αυτές εξετάζουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν περιμετρικά κάποια μέτρα, σε συνεννόηση με την Αστυνομία.

Το ΑΤΜ στον Αγ. Κωνσταντίνο Φθιώτιδας μετά το προχθεσινό «καρμπόν» χτύπημαΠηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ/

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ/ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com