1 2
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024 10:33
ΒόλοςΤοπικά

500 νέοι κάδοι στις γειτονιές του Βόλου – Το 40% περίπου είναι κατεστραμμένοι


Καμμένοι, τρύπιοι, χωρίς καπάκια και με χαλασμένους μηχανισμούς πολλοί κάδοι απορριμμάτων στις γειτονιές – Θα αντικατασταθούν άμεσα

Συνολικά 500 νέοι κάδοι απορριμμάτων θα αρχίσουν να τοποθετούνται σταδιακά τόσο στο κέντρο όσο και σε γειτονιές της πόλης, σε αντικατάσταση των κατεστραμμένων. Πρόκειται για κάδους που θα προμηθευτεί η Υπηρεσία Καθαριότητας μέσω του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μαγνησίας. Η παραλαβή τους θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Αποστόλη Μαλαματίνη και τμηματικά θα τοποθετούνται μέσα στον Βόλο.

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τον κ. Μαλαματίνη, το 40% των κάδων απορριμμάτων είναι κατεστραμμένοι. «Κάποιοι παρουσιάζουν φυσιολογικές φθορές και κάποιοι καταστρέφονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα από τη θράκα από τα τζάκια που εναποθέτουν δημότες στους κάδους», αναφέρει ο κ. Μαλαματίνης.

Στην πόλη, στις γειτονιές, ακόμη και στο κέντρο, υπάρχουν κάδοι που είναι τρύπιοι, είτε είναι σπασμένοι, είτε δεν έχουν καπάκια, είτε δεν λειτουργούν οι μηχανισμοί για να ανοίγουν.

Συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας δίνουν καθημερινά τη «μάχη» για την επιδιόρθωσή τους. Χθες, υπάλληλοι βρέθηκαν στην οδό Μαγνήτων επιχειρώντας να επιδιορθώσουν μηχανισμούς, ωστόσο κάποιοι κάδοι δεν επιδέχονται άλλων παρεμβάσεων.

Με τους 500 νέους κάδους εκτιμάται ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ από την Υπηρεσία Καθαριότητας θα ασκηθούν πιέσεις και προς την εταιρεία που έχει αναλάβει την ανακύκλωση για την αντικατάσταση μπλε κάδων που επίσης είναι είτε χωρίς καπάκια είτε κατεστραμμένοι.

Απαλλάσσονται οι δρόμοι από «σαραβαλάκια»

Στο μεταξύ, χθες συνεργείο απομάκρυνε για λογαριασμό της Υπηρεσίας Καθαριότητας εγκαταλελειμμένο όχημα από την οδό Αλεξάνδρας, μετά τη Βασσάνη, στο πλαίσιο επιχείρησης απαλλαγής των δρόμων από τα λεγόμενα «σαραβαλάκια» που καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης και αποτελούν εστία μόλυνσης.

 

Απ. Μαλαματίνης:
Κάποιοι κάδοι παρουσιάζουν φυσιολογικές φθορές και κάποιοι καταστρέφονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα από τη θράκα από τα τζάκια που εναποθέτουν δημότες στους κάδους

Σύμφωνα με τον κ. Μαλαματίνη, από την έναρξη του νέου έτους έχουν καταγραφτεί 120 εγκαταλελειμμένα οχήματα στους δρόμους του Βόλου, στα οποία έχουν τοποθετηθεί ειδοποιητήρια για την απόσυρσή τους σε ιδιωτικούς χώρους. Ηδη ειδικό συνεργείο απομάκρυνε 16 ΙΧΕ αυτοκίνητα ενώ πολλά φρόντισαν οι ιδιοκτήτες τους να μεταφέρουν σε ιδιωτικούς χώρους.

Όπως προβλέπει η διαδικασία, τα οχήματα που αποσύρονται από την εταιρεία που αναλαμβάνει το έργο, φυλάσσονται για 20 ημέρες από τη παραλαβή τους. Στο διάστημα αυτό θα μπορούν οι ιδιοκτήτες εάν το επιθυμούν να τα παίρνουν πίσω με δικά τους μέσα αφού καταβάλλουν το ποσό των 100 ευρώ για έξοδα μεταφοράς και φύλαξης και αφού υποβάλλουν ακριβές αντίγραφο της υπεύθυνης δήλωσης προς την αντίστοιχη Δ.Ο.Υ. για το χώρο όπου θα τοποθετηθούν τα οχήματα, που δεν διαθέτουν πινακίδες κυκλοφορίας.

Μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος μπορεί να τα προωθεί για την διαδικασία της ανακύκλωσης.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ