MobileΒόλοςΤοπικά

Δήμος Βόλου προς “μικρό Ιάσονα”: Ελα την Δευτέρα με την τσαντούλα και τους μαρκαδόρους σου να δεις τα σχολεία…

Από τον Δήμο Βόλου σε απάντηση ανακοίνωσης του Ιάσονα Αποστολάκη για την καθαριότητα των σχολείωνεκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση – απάντηση:

Τίτλοι τιμής οι κατηγόριες από το πολιτικό φαινόμενο που ακούει στο όνομα μικρός Ιάσονας (Αποστολάκης), που κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του επιβεβαιώνει την κρίση του Βολιώτικου λαού που τον εξευτέλισε στις δημοτικές εκλογές.

Αδυνατώντας να κατανοήσει το παιδί του κομματικού σωλήνα τον τρόπο με τον οποίο ασκείται σοβαρή, υπεύθυνη και αποτελεσματική διοίκηση κατηγόρησε τη Δημοτική μας Αρχή για θράσος και ανικανότητα γιατί ενημερώσαμε χθες τους πολίτες ότι το θέμα της καθαριότητας στα σχολεία προχωρεί, ενώ οι νεοπροσληφθείσες καθαρίστριες υπέγραψαν σήμερα!

Αυθεντικός θαμώνας κομματικού καφενείου και σιτιζόμενος από το δημόσιο ούτε μπορεί να διανοηθεί ότι στα σχολεία, ευθύνης του Δήμου μας, η καθαριότητα έχει ήδη ξεκινήσει με ειδικά συνεργεία και τη συνδρομή της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μας γιατί απλούστατα εμείς νοιαζόμαστε όχι πως θα καθίσουμε σε μια πολυθρόνα (για τον Ιάσονα ισχύει το σκαμπό ή το πουφ…) αλλά πως θα προσφέρουμε στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στα παιδιά μας. Και δεν δεσμευόμαστε, ούτε καθηλωνόμαστε από γραφειοκρατικές διαδικασίες μπροστά σε τόσο μείζονα  θέματα.

Τον καλούμε λοιπόν την Δευτέρα να πάρει στην πλάτη την κρεμαστή τσαντούλα του και τους μαρκαδόρους που θα χρωμάτιζε την πόλη και να επισκεφθεί τα σχολικά κτήρια για να διαπιστώσει το έργο και την αποτελεσματικότητα της Δημοτικής μας Αρχής. Αλίμονο αν περιμέναμε τύπους σαν τον μικρό Ιάσονα να μας υποδείξουν το καθήκον μας…

Η ανακοίνωση Αποστολάκη

«Το θράσος τους είναι απύθμενο, όπως και η ανικανότητά τους», δηλώνει ο Ιάσονας Αποστολάκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μαζί για τον Βόλο, καταγγέλλοντας την δημοτική αρχή που δηλώνει πανέτοιμη για τη λειτουργία των σχολείων αλλά ακόμα δεν έχει τοποθετήσει τις καθαρίστριες που προσλήφθηκαν σήμερα. Η Αντιδήμαρχος Παιδείας της Δημ. Αρχής δήλωσε ότι όλα θα είναι έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων, αναφερόμενη και στην καθαριότητα.

«Η δήλωση έγινε πρωί Πέμπτης 10/9 και τα σχολεία ανοίγουν Δευτέρα 14/9, ενώ μεσολαβεί Σαββατοκύριακο. Ποια είναι η αλήθεια: Οι 143 σχολικές καθαρίστριες δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί στα σχολεία…. Η Δημοτική  Αρχή αντί να επισπεύσει τις διαδικασίες για την πρόσληψή τους, κατέληξε να αναρτήσει τους οριστικούς πίνακες κατάταξης  σήμερα  Πέμπτη, στις 15:03 και να στείλει προσωπικά μηνύματα στις προσλαμβανόμενες στις 15:25 για να μεταβούν στις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να υπογράψουν τη σύμβαση εντός των επόμενων ωρών. Αυτή είναι η ετοιμότητα. Επίσης, ας μας εξηγήσουν αυτοί που κόπτονται για την υγεία παιδιών, δασκάλων και καθηγητών πως μπορεί μια καθαρίστρια μερικής απασχόλησης, 3 ωρών, να καθαρίσει ένα σχολικό συγκρότημα που αποτελείται από μέχρι και 9 αίθουσες, γραφεία, τουαλέτες μαθητών(αγοριών-κοριτσιών) και εκπαιδευτικών συν τους προαύλιους χώρους; Γι αυτήν την εργασιακή εκμετάλλευση, που δεν διασφαλίζει την ποιότητα της καθαριότητας εν μέσω πανδημίας, δεν είχε να πει κάτι η Δημ. Αρχή στον αρμόδιο υπουργό κ. Θεοδωρικάκο ή μήπως και του το πρότειναν;

Οι πολίτες του Βόλου, που κατηγορούσε ο Δήμαρχος την περίοδο της καραντίνας οτι συνωστίζονταν, αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης τήρησαν τα μέτρα, ο ίδιος τι έκανε από τον θεσμικό του ρόλο; ούτε την καθαριότητα των σχολείων εν μέσω πανδημίας δεν μπορεί να διασφαλίσει»