ΜαγνησίαΤοπικά

Διαμαρτυρία αγροτών της Μαγνησίας για τις εισφορές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις αλλαγές στο ασφαλιστικό προγραμματίζουν μπροστά από το Δημαρχείο Βόλου στις 11:00 το πρωί αύριο Σάββατο ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης και καλεί να συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την υπόλοιπη Μαγνησία.

«Ενώνουμε τη φωνή μας και τις δυνάμεις μας με τους συμμάχους μας. Τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους απαιτώντας να μείνουν στα χαρτιά οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση κάλεσμα του συλλόγου.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού – Σούρπης ισχυρίζεται πως κυβέρνηση της ΝΔ διπλασιάζει σχεδόν τις ασφαλιστικές εισφορές της συντριπτικής πλειονότητας των μικρομεσαίων αγροτών με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή και επισημαίνει: «Εως εδώ και μη παρέκει. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι υπέρογκες αυξήσεις στη φορολογία, το κόστος παραγωγής των προϊόντων, οι χαμηλές τιμές τους, η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ και τώρα η νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους από τα χωράφια, τα μαντριά και τα χωριά μας, με σκοπό να παραδοθούν στα σχέδια των τσιφλικάδων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Διεκδικούμε ουσιαστική ασφαλιστική κάλυψη, μείωση των εισφορών και αύξηση των συντάξεων».