Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024 06:39
ΒόλοςΤοπικά

Διακίνηση χασίς στα πεζούλια στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου


Στα πεζούλια, στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός νέων, γίνεται διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Αυτό προκύπτει από τον ισχυρισμό του 22χρονου, που συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 313,80 γραμμαρίων. Ο συλληφθείς κρατήθηκε το βράδυ και χθες οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στην Εισαγγελία Βόλου. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή κάνναβης με σκοπό τη διακίνηση.

Ο νεαρός συνελήφθη μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Αστυνομικοί εντόπισαν τα ναρκωτικά στο σπίτι του με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου. Είχε το χασίς σε δύο συσκευασίες επιμελώς κρυμμένο. Ο 22χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά από άλλο άτομο. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν κάνει διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Στα πεζούλια του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου το προμηθεύτηκε όπως είπε από άλλο άτομο με το οποίο συναντήθηκε.

Λέει ότι κάνει χρήση χασίς εδώ και δύο με τρία χρόνια. Την Αστυνομία την απασχολεί για πρώτη φορά με υπόθεση ναρκωτικών, καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν έχει δώσει ξανά αφορμή. Εμφανίστηκε μετανιωμένος για τις πράξεις του και πρόθυμος να μπει ξανά στον σωστό δρόμο. Ο νεαρός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα επιστρέψει στο σπίτι του πατέρα του και θα δουλεύει μαζί του, καθώς τον τελευταίο καιρό παραστράτησε.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε για να απολογηθεί για τις πράξεις του στον ανακριτή Βόλου, ζήτησε και έλαβε, όπως έχει δικαίωμα, προθεσμία για να απολογηθεί και παραμένει κρατούμενος. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε πάντως, η αναφορά του ότι βρήκε τα ναρκωτικά από άλλο άτομο το οποίο συνάντησε στα πεζούλια, όπως φέρεται να υποστήριξε.

Στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός νέων καθημερινά, άτομα που είναι εφηβικής ακόμη ηλικίας, από όλες τις συνοικίες του Βόλου. Σε έναν τέτοιο χώρο, όπου προφανώς, θα έπρεπε να υπάρχει επαρκής αστυνόμευση, αφού συχνάζει η νεολαία, μπορεί κανείς να προμηθευτεί ναρκωτικά. Ατομα που σχετίζονται με διακίνηση ναρκωτικών έχουν εισβάλει στοχεύοντας στη διάδοση των ναρκωτικών για το κέρδος

*φωτο αρχείου