MobileΜαγνησίαΤοπικά

Χρ. Μπουκώρος: Προσχηματική η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ
Προσχηματική χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο βουλευτής Μαγνησίας άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι επιδεικνύει μια ανεύθυνη πολιτική συμπεριφορά σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, με την έξαρση της πανδημίας και την προκλητικότητα της γείτονος χώρας, τη στιγμή που θα έπρεπε να υπάρχει ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο.

Πιο αναλυτικά, στην ομιλία του ο Χρήστος Μπουκώρος επισήμανε τα εξής:

«Όσον αφορά στην πρόταση δυσπιστίας, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν καλοί και κακοί στην πολιτική. Αυτός είναι ένας αυθαίρετος και διχαστικός διαχωρισμός. Και εν προκειμένω, για τον Πτωχευτικό Κώδικα, πιστεύω ότι πράγματι, μπορεί να εντοπίσει κανείς τις βαθιές ιδεολογικές διαφορές που μας χωρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Έλυσε το πρόβλημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας; Έλυσε το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους; Ακούσαμε την αξιωματική αντιπολίτευση να λέει ότι μόνο 20% αυξήθηκε το ιδιωτικό χρέος κατά τα τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι λίγο η αύξηση κατά 20% του ιδιωτικού χρέους σε τέσσερα χρόνια; Το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα είναι μια ιστορία που ανάγεται ακόμα στα χρόνια της δεκαετίας του 1990. Είναι λίγο να αυξάνεται 20% και πλέον σε τέσσερα χρόνια; Αντιμετώπισε το πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ; Όχι!

Τον Φεβρουάριο του 2019 είχαμε άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας με κάποιες ψευτοπαρατάσεις. Γιατί είναι η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ  αυτή, να τους κρατάει τους πολίτες καθυποταγμένους, χρεωμένους, γονατισμένους, αδύναμους. Δεν έχουμε σήμερα πολλούς βιομηχανικούς εργάτες. Πρέπει να έχουμε ένα άλλου είδους προλεταριάτο, το οποίο η κομματική νομεκλατούρα θα καθοδηγεί και θα δίνει επιδόματα και λίγα ευρώ, που πράγματι είναι αναγκαία για τα ψώνια στο μάρκετ. Όμως, ποιο είναι το μέλλον και ποια είναι η κοινωνική κινητικότητα αυτών των ανθρώπων;

Εξάλλου, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, έχουν δηλώσει ότι «δεν είναι υψηλή η φορολογία στην Ελλάδα», ενώ ένα άλλο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πει: «Δεν είσαι ιδιοκτήτης της επιχείρησης, όταν ένα άτομο έχει ένα μαγαζί, δεν είσαι επιχειρηματίας». Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν ποινικοποίησε την επιχειρηματικότητα.

Αυτή είναι η διαφορά μας, γιατί εμείς δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία, σβήσιμο χρεών, ξεκίνημα για τον ελεύθερο επαγγελματία που σήμερα δεν μπορεί να πάρει ανάσα και γλιτώνει μόνο τα χρήματα του ακατάσχετου λογαριασμού. Και το κάθε ευρώ που μπαίνει στον λογαριασμό του κατάσχεται. Διότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια προέβη σε 2,5 εκατ. αυτόματες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, μέχρι και 300 ευρώ από αδύναμους ανθρώπους!

Γιατί δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν 2,5 εκατ. στρατηγικοί κακοπληρωτές στην Ελλάδα, 2,5 εκατ. κεφαλαιοκράτες στην Ελλάδα! Και, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κάνει δυόμισι εκατομμύρια κατασχέσεις λογαριασμών. Δεν απέσυρε κανένα βάρος από τα υπερχρεωμένα ελληνικά νοικοκυριά, γι’ αυτό και εκτινάχθηκαν τα ιδιωτικά χρέη και αυξήθηκαν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ποινικοποίησε, δηλαδή, την οικονομική δραστηριότητα και δεν προστάτευσε την πρώτη κατοικία, γιατί αν την είχε προστατεύσει, αν είχε λύσει οριστικά το ζήτημα, δεν θα χρειαζόταν σε καμία περίπτωση ο σημερινός νόμος.

Εμείς δεν θέλουμε πλειοψηφία δυστυχισμένων και υπερχρεωμένων, για να έχουμε πολιτικό κοινό στο οποίο θα απευθυνόμαστε και θα το παίζουμε «πατερούληδες». Εμείς θέλουμε να δώσουμε νέες ευκαιρίες, να δώσουμε τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να προκόψει, να προοδεύσει, να κάνει το επόμενο βήμα κοινωνικής και οικονομικής κινητικότητας, να μην είναι αιχμάλωτος υπό το βάρος των χρεών του.

Όμως είναι και ατυχής η συγκυρία της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας. Βέβαια, προδίδεται η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Εσωκομματικά μαχαιρώματα, συντροφικά μαχαιρώματα, πολυγλωσσία, Βαβέλ, δημοσκοπήσεις στο ναδίρ. Επιχειρεί μια φυγή μπροστά, χωρίς κανένα στόχο όμως, γιατί σήμερα ήρθε στο προσκήνιο η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν καταστροφική, καθώς κανένα βάρος δεν αφαίρεσε από τον ελληνικό λαό. Αντιθέτως, του πρόσθεσε βάρη!

Ο ελληνικός λαός όμως θυμάται και τα δυόμισι εκατομμύρια κατασχέσεις λογαριασμών, θυμάται και την υπανάπτυξη, θυμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε την κυβέρνηση σε συνεργασία με πολιτικές δυνάμεις που σήμερα καταδικάζει, με αυτούς που ψήφιζε μαζί στο δημοψήφισμα, με αυτούς που επιχείρησε να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, ενώ διατρανώνει σήμερα ότι τους έστειλε στη φυλακή, τη στιγμή που ούτε μια δικαστική αίθουσα δεν μπορούσε να εξασφαλίσει για να διεξαχθεί η δίκη.

Ο ελληνικός λαός τα γνωρίζει όλα αυτά! Γνωρίζει κάτω από ποιες συνθήκες κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και κάτω από ποιες συνθήκες κυβερνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. Εμείς κυβερνούμε εν μέσω πανδημίας, με παγκόσμιο αποτύπωμα στην παγκόσμια και στην ελληνική οικονομία, κυβερνούμε την ώρα που έχει ξεπεράσει κάθε όριο η επιθετικότητα και η προκλητικότητα του Ερντογάν. Και αυτή την ώρα διαλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ να διαρρήξει το εσωτερικό μέτωπο, το οποίο είναι αναγκαίο να είναι αρραγές.

Εν κατακλείδι, η πρόταση δυσπιστίας αποδεικνύει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο. Και εκ των πραγμάτων αυτή η πρόταση δυσπιστίας επιστρέφει στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ».

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com