Κόσμος

Bild: Οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν να αιματοκυλήσουν ευρωπαϊκές παραλίες

Tις ευρωπαϊκές παραλίες έχει βάλει στο στόχαστρό του το Ισλαμικό Κράτος, όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Bild, επισημαίνοντας ότι οι τζιχαντιστές ετοιμάζονται να αιματοκυλήσουν φέτος το καλοκαίρι την Γηραιά Ηπειρο, ανοίγοντας πυρ με Καλάσνικοφ εναντίον λουόμενων.

Οι γερμανικές αρχές ασφαλείας έχουν ενημερωθεί από τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ετοιμάζουν τυφλά χτυπήματα σε παραλίες της Ευρώπης, άγνωστο όμως το πότε. Στόχος των τζιχαντιστών είναι να σκορπίσουν τον τρόμο και τον θάνατο στην Ευρώπη.

Στην ιστοσελίδα της η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας απεικονίζει μία αμμουδερή παραλία που έχει κατακλυστεί από δεκάδες λουόμενους με το επίμαχο άρθρο να έχει τίτλο «Επίκεινται τρομοκρατικά χτυπήματα στις παραλίες μας», εννοώντας τις παραλίες της γηραιάς ηπείρου.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία είναι τρεις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν μπει, μεταξύ άλλων, πρώτες στο «μάτι» των ισλαμιστών τρομοκρατών.

Οι τρομοκράτες θα προσπαθήσουν να εισέλθουν σε ευρωπαϊκά θέρετρα ως έμποροι πουλώντας γυαλιά ηλίου, ποτά, παγωτά κ.α, αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Bild. Οι ιταλικές αρχές προειδοποιούν ότι οι τζιχαντιστές θα μπορούσαν να σπείρουν το θάνατο σε ευρωπαικές παραλίες με αυτόματα όπλα ή με εκρηκτικούς μηχανισμούς.

«Μετά τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, υπάρχουν πληροφορίες ότι το Ισλαμικό Κράτος θα χτυπήσει αυτό το καλοκαίρι παραλίες ευρωπαϊκών χωρών», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» επικαλούμενη το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

H εφημερίδα υποστηρίζει ακόμη ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας έχουν ήδη ενημερώσει τις γερμανικές αρχές για τα σχέδια των ισλαμιστών τρομοκρατών.

Η Ιταλία διαθέτει συγκεκριμένες πληροφορίες από την Αφρική, όπως διευκρινίζει η εφημερίδα Bild, προσθέτοντας πως αυτές αφορούν συγκεκριμένες χώρες, όπως την Ισπανία, την Ιταλία και τη νότιο Γαλλία.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, οι ισλαμιστές τρομοκράτες πιθανότατα προέρχονται από τη Σενεγάλη και είναι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν από ένα χρόνο, η Μπόκο Χαράμ είχε αναγνωρίσει επισήμως το Ισλαμικό Κράτος και είχε ταχθεί στο πλευρό του.

Τα σχέδια των ισλαμιστών τρομοκρατών να αιματοκυλήσουν παραλίες τις Γηραιάς Ήπείρου φέρνουν στη μνήμη την σφαγή σε παραλία της Τυνησίας το καλοκαίρι του 2015, όταν ένας 24χρονος φοιτητής από την Τυνησία, ντυμένος με ρούχα παραλίας, άνοιξε πυρ με Καλάσνικοφ κατά λουόμενων σκοτώνοντας 38 ανθρώπους, ανάμεσά τους και Γερμανούς τουρίστες.