ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bild: Η Ειδομένη είναι το μέρος που ντροπιάζει την Ευρώπη

Οι δημοσιογράφοι της γερμανικής εφημερίδας «Bild», Γιούλιαν Ράιχελτ και Αντρέας Τέλεν έκαναν ένα οδοιπορικό στην Ειδομένη και την χαρακτήρισαν ως το μέρος που ντροπιάζει την Ευρώπη.

Το αφιέρωμα της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Γερμανίας εστιάζει στην καθημερινότητα των παιδιών: «Οι πρόσφυγες που μετακινούνται μέσα από τη γη του πουθενά στα σύνορα της Ευρώπης έχουν γίνει πολιτικοί παρίες. Ποιος θα τους βοηθήσει; Οι πολιτικοί που τους επισκέπτονται;».

«Ανάμεσά στους πρόσφυγες υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά. Τα βράδια που είναι ήσυχα, στα κέντρα των προσφύγων μπορεί κανείς να ακούσει τον βήχα των παιδιών. Τις ημέρες που είναι βροχερές, ο βήχας τους είναι όλο και πιο έντονος και επίμονος. Τα παιδιά κοιμούνται σε σκηνές, οι περισσότερες από τις οποίες δεν έχουν βάση κι όταν βρέχει, γεμίζουν λασπόνερα. Τα ρούχα τους είναι υγρά. Κάθε πρωί μπορεί κανείς να δει τους πατεράδες των παιδιών αυτών να στέκονται στην ουρά και να κρατούν στην αγκαλιά τους τα άρρωστα χλωμά παιδιά τους για να τα εξετάσουν οι λίγοι γιατροί που βρίσκονται εκεί», γράφει η εφημερίδα.

Δεν υπάρχει μία Ευρώπη, αλλά τρεις
«Η Ευρώπη έχει γίνει πολιτικά τοξική γι’ αυτά τα παιδιά», σχολιάζει η Bild και προσθέτει: «Η κατάσταση αυτή δείχνει ότι δεν υπάρχει μία Ευρώπη αλλά τουλάχιστον τρεις».
1. Η μία είναι η παραδεισένια Ευρώπη, η οποία περιλαμβάνει Γερμανία, Αυστρία και τις σκανδιναβικές χώρες
2.Υπάρχει η γενναιόδωρη αλλά φτωχή και από πλευράς υποδομών ανίκανη Ευρώπη. Μάλιστα η Bild επισημαίνει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να προσφέρει εργασία στα δικά της παιδιά, πόσο μάλλον στα νέα αυτά παιδιά.
3. Υπάρχει η ψυχρή και απωθητική Ευρώπη που υψώνει φράχτες αφού όμως τους έχει κατεδαφίσει με το θάρρος και τα δισεκατομμύρια της Δύσης πριν από 25 χρόνια. Αυτή είναι η Ανατολική Ευρώπη.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com