Κόσμος

Banksy: Έτσι κατέστρεψα τον πίνακά μου στη δημοπρασία του Sotheby’s

Ένα βίντεο – ντοκουμέντο δείχνοντας το χρονικό της καταστροφής του έργου του ανέβασε στο Instagram, ο Banksy, αποκαλύπτει πώς κατέστρεψε έναν από τους διασημότερους πίνακές του, μπροστά στα έκπληκτα μάτια όσων βρέθηκαν στην δημοπρασία του οίκου Sotheby’s.

Όλα ξεκίνησαν όταν η δημοπρασία του πίνακα έκλεισε. Εκείνη τη στιγμή ένας μηχανισμός τέθηκε σε λειτουργία και έκανε «κομμάτια» τον πίνακα.

Δημοσιεύματα αναφέρθηκαν στην παρουσία ενός άγνωστου άνδρα, ο οποίος απομακρύνθηκε ελάχιστα λεπτά μετά τη καταστροφή του πίνακα. Αυτοί που εκφράζουν επιφυλάξεις για το… απροσδόκητο γεγονός, θεωρούν αδύνατο οι ειδικοί εκτιμητές του έργου να μην εντόπισαν τον κρυμμένο μηχανισμό πριν το έργο βγει σε δημοπρασία.

Ο ίδιος ο Banksy ανέβασε ένα βίντεο όπου αποκαλύπτει πώς έκρυψε τον μυστικό μηχανισμό στην κορνίζα πριν από χρόνια και πώς ακριβώς έκανε το… σαμποτάζ.

Σε αυτό εμφανίζεται να κρύβει στην κορνίζα τον μηχανισμό καταστροφής που έκανε λωρίδες το έργο του και δηλώνει πως το έκανε πριν από χρόνια ώστε να το καταστρέψει σε περίπτωση που κάποτε δημοπρατούνταν.

«Η επιθυμία να καταστρέφεις είναι επίσης δημιουργική. Πικάσο», γράφει η λεζάντα της ανάρτησης του Banksy.