Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023 23:44
ΒόλοςΤοπικά

Αβοήθητος ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός δίπλα σε σκουπίδια


Εντοπίστηκε πεθαμένος δίπλα σε όγκους σκουπιδιών που είχαν κατακλύσει το σπίτι του. Εμενε μόνος του, το σπίτι του είχε μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο και κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς άφησε την τελευταία του πνοή.

Γείτονες που τον έβλεπαν να μπαινοβγαίνει στο σπίτι- τρώγλη, ψηλά στην οδό Μαυροκορδάτου, ειδοποίησαν την αστυνομία ότι έχουν μέρες να τον δούνε. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο ήρθαν αντιμέτωποι με ένα μακάβριο θέαμα. Ο συμπολίτης ήταν νεκρός. Πάνω του είχε την ταυτότητά του. Γεννημένος το 1953 «έφυγε» μόνος και αβοήθητος στα 70 του χρόνια. Πιθανολογείται ότι απεβίωσε από καρδιά, καθώς δεν βρέθηκαν σημάδια που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.

Αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα αλκοολισμού. Δεν εργαζόταν, ούτε ελάμβανε σύνταξη, λένε οι πληροφορίες. Η καταγωγή του ήταν από τα Ανω Λεχώνια, όμως είχε κόψει κάθε σχέση με ορισμένους μακρινούς συγγενείς, σύμφωνα με γείτονές του.

Ο θάνατός του πιστοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου. Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου και φυλάσσεται στο νεκροθάλαμο.

Η κοινωνική υπηρεσία στο Αχιλλοπούλειο ενημερώθηκε σχετικά και έχει ξεκινήσει έρευνα, μετά από εντολή και των δικαστικών αρχών, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν συγγενείς που θα θελήσουν να αναλάβουν την κηδεία του.

Σε διαφορετική περίπτωση η ταφή θα γίνει από τον δήμο Βόλου, όπως έχει γίνει και για άλλα παρόμοια συμβάντα.

Η κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου από την περασμένη εβδομάδα έχει επιληφθεί ενός ακόμη κοινωνικού συμβάντος. Πρόκειται για έναν άστεγο με καταγωγή από τη Βουλγαρία, για τον οποίο είχε γράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκτενές ρεπορτάζ, όταν μεταφέρθηκε με πόνο στο πόδι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όμως λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή από πνευμονικό οίδημα, καθώς πιθανότατα αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα και ο οργανισμός του ήταν σοβαρά παραμελημένος.

Και για τη συγκεκριμένη περίπτωση έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό συγγενών στη Βουλγαρία, έτσι ώστε να διευθετηθούν τα θέματα ταφής του.
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com