Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 01:15
ΜαγνησίαΤοπικά

Αρειος Πάγος: Ξανά σε δίκη ο οδηγός νταλίκας για το πολύνεκρο τροχαίο στον Ριζόμυλο;


Στο Ε’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναβίωσε χθες μέσα από τη διαδικασία της αναίρεσης, η πολύκροτη υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος στην παλαιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας, στο ύψος του Ριζόμυλου, τον Ιούλιο του 2014, στο οποίο είχαν βρει τον θάνατο τρία παιδιά.

Η αίτηση αναίρεσης του εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου συζητήθηκε τελικά χθες, ύστερα από αναβολή και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντα μήνα, καθώς υφίσταται ο κίνδυνος παραγραφής.

Ο εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου είχε καταθέσει αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας, για το τροχαίο δυστύχημα, σύμφωνα με την οποία, δεν έπρεπε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου στον οδηγό της μοιραίας νταλίκας δημοσίας χρήσεως, που προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα.

Αντίστοιχα ο 30χρονος καταδικασθείς οδηγός της νταλίκας ζητούσε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αίτησή του, μείωση της ποινής, με αναγνώριση και άλλων ελαφρυντικών, πέραν του σύννομου βίου, της μετεφηβικής ηλικίας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Η πρόταση τις εισαγγελέως του Ε’ Ποινικού Τμήματος του ανώτατου δικαστηρίου, σύμφωνα με τον συνήγορο των οικογενειών των θυμάτων, δικηγόρο Βόλου κ. Γ. Σκαλίμη, ήταν να γίνει δεκτή η αναίρεση του εισαγγελέα και να απορριφθεί η αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου, ενώ πρότεινε επίσης να απορριφθεί και το αίτημα της πλευράς του καταδικασθέντα οδηγού, να του αναγνωριστεί επιπλέον το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Η εισαγγελέας πρότεινε τέλος να εξεταστεί το αίτημα για το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Η συζήτηση στο Ε’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έγινε χθες μέσα σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα, καθώς παραβρέθηκαν και οι γονείς των δύο κοριτσιών, που είχαν χάσει τις ζωές τους τη μοιραία εκείνη νύχτα, των αδερφών Ιωάννας και Κατερίνας Κουτσιαρή, 18 και 21 ετών αντίστοιχα, από το Στεφανοβίκειο. Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο δυστύχημα είχε χάσει τη ζωή του και ο Φίλιππος Καπανιάρης, 20 ετών, από τον Ριζόμυλο.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος οδηγός της μοιραίας νταλίκας είχε κριθεί εκ νέου ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τον Μάρτιο του 2021 για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, ωστόσο, η ποινή του μειώθηκε σε φυλάκιση 5,5 ετών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Πρωτόδικα, τον Φεβρουάριο του 2017, ο οδηγός της νταλίκας είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης 7 ετών. Η ποινή που του είχε επιβληθεί, ήταν τέσσερα χρόνια για τον θάνατο κάθε παιδιού και κατά συγχώνευση μετατράπηκε σε επτά χρόνια, ενώ ο 30χρονος είχε ασκήσει έφεση.

Το δυστύχημα είχε σημειωθεί στην παλιά εθνική οδό Βόλου -Λάρισας, μεταξύ Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, όταν τα τρία νεαρά παιδιά που επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο, συγκρούστηκαν με νταλίκα, που φέρεται να είχε εισέλθει στο ρεύμα κυκλοφορίας τους.