1 2
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024 11:33
Άλλες Ειδήσεις

Apple: Σήμερα τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone 15 – Πότε έρχεται στην Ελλάδα, πόσο θα κοστίσει


Η παρουσίαση του νέου iPhone θα γίνει σήμερα Τρίτη (12/09) κατά την ετήσια φθινοπωρινή εκδήλωση της αμερικανικής εταιρείας, η οποία φέτος φέρει το σύνθημα «Wonderlust».

 

Συγκεκριμένα, η μεγάλη αλλαγή στα iPhone 15 είναι η θύρα USB-C, καθώς η Apple αναγκάζεται να ευθυγραμμιστεί με τις ρυθμιστικές Αρχές της Ε.Ε. Υπενθυμίζεται ότι, πέρσι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε για την τυποποίηση των θυρών σε όλες τις συσκευές. Τεχνικά, οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών -όπως είναι και η Apple- έχουν λάβει προθεσμία μέχρι το τέλος του 2024 για να εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Όλα δείχνουν, όμως, ότι η αμερικανική εταιρεία θα το κάνει πράξη με τα iPhone 15.

Η ασύρματη φόρτιση, εν τω μεταξύ, λέγεται ότι θα αυξηθεί στα 35W. Φαίνεται ότι το iPhone 15 θα είναι ένα από τα πρώτα τηλέφωνα που θα υιοθετήσουν το πρότυπο Qi2, το οποίο συνδυάζει την ασύρματη φόρτιση με μαγνήτες. Ακόμα, το Dynamic Island που παρουσιάστηκε στα iPhone 14 Pro και Pro Max, αναμένεται να διατεθεί και στα τέσσερα μοντέλα της σειράς των iPhone 15.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα πληροφορία αφορά στο φημολογούμενο iPhone 15 Ultra, το οποίο θα αντικαταστήσει το Pro Max απ’ ό,τι φαίνεται. Αυτό το κινητό τηλέφωνο λέγεται ότι θα διαθέτει τον επεξεργαστή Α17, οθόνη 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, περισκοπικό φακό, λεπτότερα πλαίσια κατασκευασμένα από τιτάνιο και το νέο κουμπί «Action».

Το νέο κουμπί «Action», το οποίο έχει ήδη ενσωματωθεί στο Apple Watch Ultra, θα διατεθεί επίσης και στο iPhone 15 Pro. Ειδικότερα, λέγεται ότι το συγκεκριμένο κουμπί θα αντικαταστήσει το κουμπί «Mute» και θα προσφέρει μια σειρά από διαφορετικές προσαρμόσιμες εφαρμογές όπως είναι η κάμερα, οι επιλογές προσβασιμότητας, ο φακός και οι συντομεύσεις.

Πότε και πώς θα δείτε live το Apple Event 2023

Η φετινή φθινοπωρινή εκδήλωση της Apple, δηλαδή το λεγόμενο Apple Event 2023, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη (12/09), στις 20:00 [ώρα Ελλάδας], και πρόκειται να μεταθοδεί live μέσα από το κανάλι της εταιρείας στο YouTube. Μπορείτε, επίσης, να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσα από την ιστοσελίδα της Apple (εδώ), καθώς και μέσα από την εφαρμογή του Apple TV.

Πότε θα έρθουν στην Ελλάδα τα iPhone 15

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (11/09), η Ελλάδα ανήκει στο πρώτο «κύμα» κυκλοφορίας των iPhone 15 και έτσι πρόκειται να έρθουν στη χώρα μας στις 22 Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή θα γίνουν διαθέσιμα και στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται από την Apple στο πρώτο κύμα κυκλοφορίας των συσκευών της για πρώτη φορά καθώς, μέχρι και πέρσι, τα νέα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας έρχονταν στη χώρα μας με τουλάχιστον μια εβδομάδα καθυστέρηση σε σχέση με τις ΗΠΑ.

Η εκτίμηση για την τιμή των iPhone 15 σε ΗΠΑ και Ελλάδα

Τα επερχόμενα μοντέλα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max της Apple θα είναι πιθανότατα πιο ακριβά από τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max, σύμφωνα με τον Τιμ Λονγκ, αναλυτή της βρετανικής τράπεζας Barclays. Ο ίδιος δήλωσε ότι οι πληροφορίες αυτές βασίζονται σε συζητήσεις με εταιρείες της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ασία.

Έτσι, σύμφωνα με το MacRumors, ο Τιμ Λονγκ δήλωσε στα τέλη Ιουλίου ότι αναμένει πως το iPhone 15 Pro θα κοστίζει έως και 100 δολάρια περισσότερο από το iPhone 14 Pro και το iPhone 15 Pro Max θα είναι από 100 έως 200 δολάρια ακριβότερο από το iPhone 14 Pro Max. Πιστεύει, επίσης, ότι η τιμολόγηση θα παραμείνει αμετάβλητη όσον αφορά στα μοντέλα iPhone 15 και iPhone 15 Plus. Εντούτοις, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, φαίνεται ότι μόνο η τιμή του iPhone 15 Pro Max θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 100 δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι, στην Ελλάδα, το iPhone 14 Pro Max των 128GB είχε 1.549 ευρώ, όταν στις ΗΠΑ άρχιζε από τα 1.099 δολάρια. Αν αναλογιστούμε, μάλιστα, ότι στις ΗΠΑ η τιμή αναμένεται να αυξηθεί κατά 100 δολάρια τουλάχιστον όσον αφορά στο iPhone 15 Pro Max, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό το υψηλό ποσό που θα κληθούμε να πληρώσουμε.