Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024 11:36
ΒόλοςΤοπικά

Απάντηση του Βασίλη Βενέτη για την αναπαραγωγή του δημοσιεύματος της «Απογευματινής»


Ο κ. Βασίλης Βενέτης απέστειλε και δημοσιεύουμε απάντηση – εξώδικη δήλωση με την οποία προβαίνει σε διευκρινήσεις αναφορικά με την αναπαραγωγή δημοσιεύματος της αθηναϊκής εφημερίδας “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ”.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

“ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
του Βασίλη Βενέτη του Αριστείδη, ηλεκτρολόγου μηχανικού, κατοίκου Βόλου οδός Κοραή 2.
Προς: Ηλεκτρονική εφημερίδα Volosday.gr, όπως αυτή νομίμως εκπροσωπείται.
Την 1η Οκτωβρίου αναδημοσιεύσατε άρθρο της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ στην ιστοσελίδα σας με δικό σας τίτλο «Νίκη Βόλου: Βενέτης κερνάει – Βενέτης πίνει; –  «σεισμός» από ρεπορτάζ της «Α»  – Κάνει λόγο για «οσμή σκανδάλου» και διαπλοκή από επιφανή στελέχη Παπαπέτρου».
Στο παραπάνω άρθρο αναφέρεστε προσβλητικά τόσο προς το πρόσωπό μου όσο και προς την εταιρεία ΤΕΧΝΙΚΗ Β. ΒΕΝΕΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. την οποία νομίμως εκπροσωπώ, αναπαράγοντας ψευδή και συκοφαντικά στοιχεία και εμπλέκοντας με σε υποτιθέμενο  σκάνδαλο διαπλοκής.
Σας δηλώνω τα εξής:
 1) ψευδώς αναπαράγετε πως στις 04-10-2019 ανέλαβα αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκη Βόλου, ενώ στην πραγματικότητα ήμουν αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, δύο εντελώς διαφορετικών νομικών προσώπων,
2) εντέχνως αναπαράγετε την σύνδεση της θέσης μου ως αντιπρόεδρου της ΠΑΕ Νίκη Βόλου με την θέση αντιπροέδρου Ερασιτεχνικής Νίκη Βόλου, η οποία και υπέγραψε Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, με σκοπό να με εμπλέξετε σε ψευδή συμπλήρωση του Ευρωπαϊκού Ενιαίου Εγγράφου Προμήθειας (ΕΕΕΠ), επιδιώκοντας να παρουσιάσετε ότι απέκτησα αθέμιτο πλεονέκτημα στην διαδικασία της σύμβασης,
3) αναπαράγετε το κακόβουλο άρθρο προσδίδοντας “οσμή” διαπλοκής τόσο σε εμένα,  στην εταιρεία την οποία νομίμως εκπροσωπώ όσο και στην οικογένειά μου,
4) ο διαγωνισμός έγινε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ελέγχθηκε από όλους τους αρμόδιους φορείς, δεν προσβλήθηκε από κανέναν και το έργο εκτελέστηκε άρτια και είναι γνωστό σε εσάς γιατί επανειλημμένως από το 2019 έχουν γίνει αναφορές στο μέσο σας για το εν λόγω έργο αφού είχε δημόσιο χαρακτήρα, δημιουργεί τεράστιο ερωτηματικό η κακόβουλη παρουσίαση σε προεκλογική περίοδο και η σύνδεση του προσώπου μου, της εταιρείας μου και της οικογένειας μου με αυτή.
Επειδή από τα παραπάνω περιγραφόμενα ψευδή και συκοφαντικά στοιχεία μου δημιουργήσατε τεράστια ηθική, κοινωνική και οικονομική ζημιά τόσο προς το πρόσωπό μου όσο και προς την εταιρεία την οποία νομίμως εκπροσωπώ, σας καλώ να ανασκευάσετε άμεσα τα όσα ανακριβή, ψευδή και συκοφαντικά αναπαράγατε σε ίσο μέγεθος και θέση αντίστοιχη δημοσίευση, αποκαθιστώντας την αλήθεια και παρουσιάζοντας τα πραγματικά γεγονότα.
Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου για όσα ψεύδη και συκοφαντικά αναπαράχθηκαν.
Με τιμή,
Βασίλης Βενέτης”
Σ.Σ. Το  volosday.gr αναδημοσίευσε λόγω πρόδηλου δημοσίου ενδιαφέροντος το ρεπορτάζ της ” Απογευματινής” χωρίς δικό του σχολιασμό. Οπως όλα τα τοπικά ΜΜΕ. Επίσης, στο πλαίσιο της δεοντολογίας, δημοσίευσε και τη θέση Βενέτη, όπως εκφράστηκε σε ανάρτησή του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.  Συνεπώς ουδεμία πρόθεση συκοφάντησης  του Β. Βενέτη  υπάρχει από πλευράς μας.