Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024 14:47
ΒόλοςΤοπικά

Ανοίγει η πύλη του νέου ΕΣΠΑ για τον δήμο Βόλου


Ολοκληρωμένη πρόταση 28 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει 31 έργα, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο 

Με μία ολοκληρωμένη πρόταση 31 έργων που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία στην είσοδο της πόλης, ετοιμάζεται να διαβεί την πύλη του νέου ΕΣΠΑ ο Δήμος Βόλου. Πρόκειται για έργα 28 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση, προϋπολογισμός αυξημένος σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο (12,5 εκατ. ευρώ συν 5 εκατ. ευρώ από τις εκπτώσεις), που αφορούν σε παρεμβάσεις στις συνοικίες της Νεάπολης, των Αγίων Αναργύρων και των Παλαιών.

Η πρόταση Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ), έχει σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Δήμου Βόλου, Στάθη Νικηφόρο ως κύριους πυλώνες ανάπτυξης το Μουσείο της Αργούς και το πάρκο στο Πεδίο του Αρεως και περιλαμβάνει παρεμβάσεις και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε μια περιοχή της πόλης, επί σειρά ετών παραμελημένη.

Το θέμα παρουσίασε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Νικηφόρος και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Ο εκπρόσωπος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας, Θανάσης Ακρίβος έκανε λόγο για μία ολοκληρωμένη δουλειά και επικρότησε τη συνεργασία του Δήμου Βόλου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η μόνη αρνητική ψήφος στο σχέδιο που θα αλλάξει την είσοδο της πόλης και θα αναβαθμίσει τις τρεις συνοικίες, ήρθε από την παράταξη της ΛΑΣ, με τον επικεφαλής, Αποστόλη Ριζόπουλο να μιλά για πρόγραμμα που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και στα πραγματικά προβλήματα και να θέτει ζήτημα αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής αλλά και αντισεισμικής προστασίας των σχολείων.

Απαντώντας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Μουλάς, υπογράμμισε ότι για το σχεδιασμό έγινε έρευνα στους κατοίκους της περιοχής. «Πάνω από τους μισούς κατοίκους ρωτήθηκαν. Αυτό που λέτε ότι δεν αφορά στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών δεν ευσταθεί», σημείωσε ο κ. Μουλάς. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι θέματα αντισεισμικής προστασίας των σχολείων αλλά και αντιπλημμυρικής θωράκισης προωθούνται μέσω άλλων προγραμμάτων.